Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Η Equinor αναθεωρεί το peak της ζήτησης πετρελαίου - Οι νέες εκτιμήσεις

Η Equinor αναθεωρεί το peak της ζήτησης πετρελαίου - Οι νέες εκτιμήσεις
Η Equinor βλέπει τη ζήτηση πετρελαίου να επιστρέφει στα προ πανδημιας επίπεδα (των 100 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα) έως το 2025

Το peak της ζήτησης πετρελαίου θα συμβεί τη διετία 2027-2028 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Equinor, που αναδημοσιεύει το Reuters. Πρόκειται για δύο χρόνια νωρίτερα σε σύγκριση με ην προηγούμενη πρόβλεψή της λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

«Οι προηγούμενες παραδοχές οι οποίες τοποθετούσαν το peak της ζήτησης γύρω στο 2030 μπορεί να αμφισβητηθούν», δήλωσε η Equinor στην ετήσια ενεργειακή προοπτική της.

Η Equinor βλέπει τη ζήτηση πετρελαίου να επιστρέφει στα προ πανδημιας επίπεδα (των 100 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα) έως το 2025 και να πέφτει στα 88 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2050, στο βασικό σενάριό της.

Οι περιορισμοί της προσφοράς που οφείλονται σε υποεπενδύσεις θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν την αύξηση της ζήτησης στο μέλλον, αφού οι πετρελαϊκές εταιρείες μείωσαν τις επενδύσεις κατά περίπου 30% φέτος, ανέφερε η εταιρεία.

Η «ζημιά»

Η Equinor δήλωσε ότι ο COVID-19 επέβαλε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εργάζονται και οι περιορισμοί στα ταξίδια μπορούν να έχουν μακροχρόνιο αντίκτυπο και να επιβραδύνουν την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, ενώ η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιταχυνθεί.

«Είναι πιθανό ότι η ζήτηση για καύσιμα των αερομεταφορών να υποφέρει για πολλά ακόμη χρόνια, καθώς η πανδημία μπορεί να έχει αλλάξει μόνιμα τη συχνότητα με την οποία πετάμε», δήλωσε στις προοπτικές.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης