Τελευταία Νέα

Iberdrola: Σύμβαση αγοροπωλησίας με Bayer για φωτοβολταϊκό 590 MW στην Ισπανία

Iberdrola: Σύμβαση αγοροπωλησίας με Bayer για φωτοβολταϊκό 590 MW στην Ισπανία
Η συμφωνία περιλαμβάνει μια «σύμβαση γέφυρας» σύμφωνα με την οποία η Bayer θα καταναλώνει τώρα όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται χωρίς εκπομπές

Η Iberdrola υπέγραψε συμφωνία αγοράς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με τον γίγαντα φαρμακευτικών προϊόντων Bayer στην Ισπανία. Ειδικότερα, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το φωτοβολταϊκό εργοστάσιο Francisco Pizarro, ιχύος 590 MW θα τροφοδοτεί τη Bayer με βάση τη συμφωνία PPA.

Μάλιστα, η συμφωνία προορίζεται για 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για εννέα τοποθεσίες Bayer στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων τριών εργοστασίων, πέντε κέντρων έρευνας και ανάπτυξης (Ε & Α) και η έδρα της εταιρείας για την Iberia. Επίσης θα τεθεί σε λειτουργία από το 2022 και για περίοδο 10 ετών.

Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία, η συμφωνία περιλαμβάνει μια «σύμβαση γέφυρας» σύμφωνα με την οποία η Bayer θα καταναλώνει τώρα όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται χωρίς εκπομπές, με ετικέτες εγγύησης προέλευσης (GO). Παράλληλα, το υπό έγκριση Francisco Pizarro, θα είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στην Ευρώπη.

Ο παγκόσμιος διευθυντής της Iberdrola για μεγάλους πελάτες, Eduardo Insunza, δήλωσε: «Οι συμβάσεις ανοίγουν πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη ανανεώσιμων έργων που μετασχηματίζουν το παρόν και το μέλλον της ενέργειας στη χώρα μας, ενώ συμβάλλουν στη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία. Αυτά τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγοράς ενέργειας φέρνουν σταθερότητα στις επενδύσεις της εταιρείας. Έχουν επίσης γίνει το βέλτιστο εργαλείο για τη διαχείριση των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλων καταναλωτών, αφοσιωμένων στον καθαρό και βιώσιμο εφοδιασμό. "Οι συμβάσεις δείχνουν την ανταγωνιστικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ικανότητά τους να παρέχουν ενέργεια σε προσιτές και σταθερές τιμές μακροπρόθεσμα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης