Δριμύ κατηγορώ της Solar Trade Association στον Boris Johnson για την απουσία της ηλιακής ενέργειας από τα ενεργειακά σχέδια

Δριμύ κατηγορώ της Solar Trade Association στον Boris Johnson για την απουσία της ηλιακής ενέργειας από τα ενεργειακά σχέδια
Η κυβέρνηση φάνηκε να βιώνει ένα «τυφλό σημείο» στην ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με τον Chris Hewett

Η Solar Trade Association θίγει την απουσία της ηλιακής ενέργειας από το σχέδιο των 10 σημείων του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείο, Boris Johnson στο πλαίσιο της πράσινης βιομηχανικής επανάστασης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση φάνηκε να βιώνει ένα «τυφλό σημείο» στην ηλιακή ενέργεια, η οποία «εμφανώς απουσίαζε» από τα σχέδια, παρά το ότι ήταν η πιο οικονομικά αποδοτική τεχνολογία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το άμεσο μέλλον σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση του Johnson ήταν σε μεγάλο βαθμό μια ανασκευή των πολιτικών που έχουν ήδη ανακοινωθεί και καλεί την κυβέρνηση να δεσμεύσει έναν στόχο 40GW ηλιακής ενέργειας έως το 2030, έτσι ώστε να υποστηρίξει μια πράσινη ανάκαμψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της STA, Chris Hewett υπογράμμισε ότι: «Είναι απογοητευτικό το ότι στα 10 σχέδια, η ηλιακή ενέργεια δεν έχει τη θέση που της αξίζει. Ενώ ο πρωθυπουργός μπορεί να έχει ένα τυφλό σημείο για την ηλιακή, οι αποφάσεις στην αγορά είναι πιθανό να ξεπεράσουν τη σκέψη του». Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην πόλη του Λονδίνου, η οποία υπέγραψε μια συμφωνία 15 ετών για τη χρηματοδότηση ενός νέου ηλιακού πάρκου.

Οι αναφορές του Scottish Renewables

Παράλληλα, ο εμπορικός οργανισμός Scottish Renewables χαιρέτισε την «αναγνώριση» του πρωθυπουργού ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα ήταν «στο επίκεντρο» των σχεδίων, αλλά είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να δοθούν προτεραιότητες στις αλλαγές υποδομής και κανονισμών που απαιτούνται για να στηρίξουν την απαιτούμενη αλλαγή.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται ένα ευρύ φάσμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο από την άποψη της τεχνολογίας όσο και της γεωγραφίας, για να παρέχει την ενέργεια που απαιτείται για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων. Απαιτείται περισσότερη υποστήριξη για την ενίσχυση του πλεονεκτήματος, ιδίως για την παλιρροιακή και κυματική ενέργεια».

Για το υδρογόνο, σημείωσε ότι: «Η ανάπτυξη του πράσινου υδρογόνου θα συμπληρώσει την αυξανόμενη ηλεκτροδότηση του ενεργειακού συστήματος δημιουργώντας ένα πιο ευέλικτο, ανθεκτικό και ολοκληρωμένο σύστημα, και τα σχέδια για την ανάπτυξή του είναι ευπρόσδεκτα»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης