Τελευταία Νέα

H SSE που έχει αναθέσει στη Cenergy την προμήθεια 650 χλμ. inter-array καλωδίων τριπλασιάζει το επενδυτικό της πρόγραμμα

H SSE που έχει αναθέσει στη Cenergy την προμήθεια 650 χλμ. inter-array καλωδίων τριπλασιάζει το επενδυτικό της πρόγραμμα
H Cenergy θα προμηθεύσει το μεγαλύτερο στον κόσμο θαλάσσιο αιολικό πάρκο με υποβρύχια inter-array καλώδια 66 kV και εξαρτήματα

Η SSE έχει εκπονήσει σχέδια για τριπλασιασμό της παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας έως το 2030 καθώς προετοιμάζεται να κατασκευάσει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.

Ειδικότερα, η ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε στους επενδυτές ότι απέμειναν λίγες μέρες από την τελική επενδυτική απόφαση για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο 3,2 GW Dogger Bank, το οποίο θα μπορούσε να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια  για να τροφοδοτήσει 4,5 εκατομμύρια σπίτια έως το 2026.

Όπως είναι γνωστό, η Hellenic Cables (θυγατρικη της Cenergy) αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τις δοκιμές και την προμήθεια περίπου 650 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV με μόνωση XLPE καθώς και των σχετικών εξαρτημάτων.
Η Hellenic Cables, κορυφαίος προμηθευτής υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων, εξασφάλισε τη μεγαλύτερη έως σήμερα σύμβαση για inter-array καλώδια από την DEME Offshore, την επιχειρηματική μονάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ομίλου DEME Group, για την προμήθεια περίπου 650 χλμ. inter-array καλωδίων 66 kV και εξαρτημάτων στα θαλάσσια αιολικά πάρκα Dogger Bank A & B στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η SSE κατέχει μερίδιο 50% στο έργο της Βόρειας Θάλασσας, μαζί με την κρατική εταιρεία πετρελαίου Equinor της Νορβηγίας και ένα μερίδιο 49% στο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Σκωτίας, το Seagreen στο Firth of Forth, σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία πετρελαίου Total.

Το έργο Dogger Bank είναι μέρος του σχεδίου της SSE για επένδυση ύψους 7,5 δις. λιρών στην καθαρή ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που θα βοηθούσε να τριπλασιάσει την υπάρχουσα ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας της εταιρείας.

Ο Alistair Phillips-Davies, διευθύνων σύμβουλος της SSE, δήλωσε ότι το σχέδιο του Boris Johnson για «οικοδόμηση πιο πράσινου κόσμου» σηματοδότησε μια σημαντική μέρα για το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ετοιμάζεται να αναδυθεί από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Κερδοφορία της SSE

Η SSE ανέφερε κέρδη 115 εκατ. λιρών έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 26%, σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες πέρυσι.

«Καθώς επιδιώκουμε την ανάκαμψη από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, οι επενδύσεις σε υποδομές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας, στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας και στην αναβάθμιση των περιοχών, είναι κερδοφόρες. Η πράσινη ανάκαμψη έχει δημιουργήσει περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας και αναμένεται μεγαλύτερο κύμα προσεχώς» συμπλήρωσε ο Phillips-Davies.

Ο Johnson αναμένει ότι το σχέδιο επενδύσεων 12 δισ. λιρών στην πράσινη οικονομία θα ανοίξει τις πόρτες για περισσότερες ιδιωτικές δαπάνες σε πράσινες καινοτομίες, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα, υδρογόνο, δέσμευση άνθρακα και πυρηνική ενέργεια.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Scottish Power σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. λίρες σε πράσινη ενέργεια και υποδομές τα επόμενα πέντε χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης