Ηλεκτρισμός

Σε διαδικασία στελέχωσης προσωπικού ο Musk για το Τesla Gigafactory στο Βερολίνο

Σε διαδικασία στελέχωσης προσωπικού ο Musk για το Τesla Gigafactory στο Βερολίνο
Η Tesla δεν έχει παράσχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της παραγωγής μπαταριών στο Gigafactory Berlin

Στην πρόσληψη ανθρώπων στις ηγετικές θέσεις για το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών πλήρους κλίμακας στο Gigafactory Berlin στη Γερμανία, κατευθύνεται η Tesla.

Όπως έγινε γνωστό το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στην «Ημέρα Μπαταρίας», η Tesla παρουσίασε τη δική της μπαταρία, εξηγώντας το σχέδιό της για πρώτα κύτταρα μπαταριών. Ειδικότερα, η εταιρεία έχει σχεδιάσει ολόκληρο το σύστημα παραγωγής που ονομάζεται Roadrunner εσωτερικά και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τη γραμμή παραγωγής για να βελτιώσει τα μηχανήματά της με στόχο να αναπτύξει ένα εργοστάσιο πλήρους κλίμακας χρησιμοποιώντας το σύστημα παραγωγής.

Μάλιστα, υπάρχει φημολογία ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει αυτά τα εργοστάσια μπαταριών πλήρους κλίμακας στα τρέχοντα έργα της Gigafactory στο Βερολίνο, το Τέξας και την Κίνα. Με βάση την πρόοδο της κατασκευής, φαίνεται ότι το εργοστάσιο μπαταριών στο Βερολίνο θα είναι το πρώτο έτοιμο. Τώρα η Tesla προσπαθεί να προσλάβει ανθρώπους για να ηγηθεί της προσπάθειας κατασκευής μπαταριών στο Βερολίνο.

Η Tesla δεν έχει παράσχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της παραγωγής μπαταριών στο Gigafactory Berlin, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει περίπου την ίδια στιγμή με την παραγωγή οχημάτων, την οποία σκοπεύουν επίσημα να επιτύχουν τον Ιούλιο του 2021.

Αυτό συμβαίνει επειδή η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογία δομικών μπαταριών για την παραγωγή του μοντέλου Υ στο Βερολίνο και αυτό απαιτεί τα νέα στοιχεία μπαταρίας 4680.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης