Χρηματιστήριο & Αγορές

Οι 3 νέες «καυτές» μετοχές ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χρονιάς που ακολουθούν την ΤΕSLA

Οι 3 νέες «καυτές» μετοχές ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χρονιάς που ακολουθούν την ΤΕSLA
Τα νέα εγχειρήματα που υπόσχονται μεγάλα κέρδη στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά ενέχουν και μεγάλα ρίσκα
Η παγκόσμια βιομηχανία μεταφορών ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων γίνεται πράσινη και το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ ενισχύει αυτό το γεγονός.
Σύμφωνα με το Oilprice η Tesla μπορεί να είναι πολύ ακριβή για να προσφέρει απόδοση στον τομέα των EV (ηλεκτρικών αυτοκινήτων) αλλά μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε αυτόν τον τομέα - και ο,τιδήποτε συνδέεται με αυτόν.

Οι μετοχές που συνδέονται με τα EV εκτοξεύουν τον S&P 500 και τον Dow.
Η Tesla έχει εκτοξευθεί- πάνω από 400% φέτος - και όσο καλύτερα το κάνει, τόσο καλύτερα είναι για τις μετοχές που συνδέονται με το EV.
Οι προοπτικές ανάπτυξης του αύριο είναι πολύ πιο επικερδείς από τα σημερινά απλά κέρδη όταν μιλάμε για επαναστατικές ιδέες και τεχνολογία.
Τρεις μετοχές προσφέρουν λαμπρές προοπτικές στην αναπτυσσόμενη βιομηχανία EV:

1. Fisker

Η Fisker είναι η νέα αγάπη των επενδυτών μετά την Tesla EV, επειδή διαθέτει το πιο βιώσιμο όχημα στο δρόμο: Δεν είναι μόνο ηλεκτρικό ... είναι επίσης κατασκευασμένο με ορισμένα ανακυκλωμένα υλικά.
Η μετοχή ανεβαίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση της Wall Street για αγορά ("Buy"), η οποία έγινε στις 9 Νοεμβρίου, μαζί με έναν στόχο τιμής 22 $ - διπλάσιο από την μετοχή όταν ο αναλυτής της Cowen Jeffrey Osborne έκανε την πρόταση.
Υπήρξε κάποια μεταβλητότητα τελευταία.
Η μετοχή ανήλθε από 10,17 $ στις αρχές του έτους στα 17,39 $ στα μέσα Σεπτεμβρίου και υποχώρησε ακόμη και στα 8,96 $ στις 29 Οκτωβρίου πριν ενισχυθεί σε περίπου 17,50 $ στις 13 Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές ανησυχούν για την φούσκα EV και το γεγονός ότι η Fisker δεν είναι πιθανό να αρχίσει να παράγει μέχρι το 2023.
Αλλά αυτό είναι ένα δυναμικό παιχνίδι με μεγάλη ανάπτυξη με έναν από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές αυτοκινήτων στον κόσμο - τον Henry Fisker.
Η τιμή του Ocean SUV στα 40.000 $ είναι επίσης έτοιμη να διαταράξει τον τομέα EV που συνδέεται με την Tesla.
Όταν το 2023 κυκλοφορήσει με το EV να ξεκινά από τη γραμμή συναρμολόγησης, θα είναι άμεσα ανταγωνιστικό.
Η Fisker έχει ήδη περίπου 9.000 παραγγελίες. Για το 2021, η γενική προσδοκία είναι ότι θα είναι πολύ περισσότερες χάρη σε μια τεράστια ώθηση μάρκετινγκ που στη Wall Street άρεσε πολύ επειδή περιλαμβάνει διασημότητες και την κατασκευή ενός «κέντρου εμπειριών» στο Λος Άντζελες - στην καρδιά όλων αυτών .
Ο Osborne αναμένει ότι αυτοί οι καταλύτες - και οι συνολικοί επιταχυντές της αγοράς στον τομέα των EV - θα οδηγήσουν σε αύξηση των πωλήσεων πριν από την παραγωγή για την Fisker το 2021.

2. Facedrive

Η Steer, η εταιρεία συνδρομητών ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία μεταφορών.
Και μόλις αποκτήθηκε από την Facedrive - μια απίστευτα φιλόδοξη καναδική εταιρεία τεχνολογίας «Silicon Valley» που έχει πρωτοποριακούς κλάδους «επένδυσης αντίκτυπου» φτάνοντας σε όλα, από τη μεταφορά και την υγειονομική περίθαλψη έως την παράδοση τροφίμων και τα eSports.
Η Steer προσφέρει εικονική γκαλερί EV, κάτι που πολλοί δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ... και τα παραδίδει στο σπίτι όποτε θέλετε και για όσο καιρό θέλετε. Όλα με το πάτημα ενός κουμπιού.
Η Steer με έδρα την Ουάσιγκτον - με την υπερσύγχρονη ψηφιακή καινοτομία - σχεδιάζει να διαταράξει πλήρως την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου.
Και έχει την υποστήριξη του ενεργειακού γίγαντα Exelon κεφαλιοποίησης 40 δισ. Δολαρίων.
Όταν η Facedrive απέκτησε την Steer τον Σεπτέμβριο, η συμφωνία περιελάμβανε επίσης στρατηγική επένδυση 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της Exelon, Exelorate Enterprises, LLC.
Αν θέλετε να οδηγήσετε ένα Tesla ΚΑΙ ένα Audi e-Tron… αυτός είναι ο τρόπος να το κάνετε.
Η καναδική Facedrive ξεχωρίζει γιατί είναι ίσως η πιο έξυπνη εταιρεία καθώς η στρατηγική της συνδέεται με πολλαπλές τεχνολογίες ESG.
Τους τελευταίους μήνες, αυτή η εταιρεία έχει επιτύχει μια σειρά από συμφωνίες και προσελκύει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην τεχνολογία, την ενέργεια και τις μεταφορές.
Οι συμφωνίες με βάση την Steer

Τον Σεπτέμβριο, η Facedrive κέρδισε, με βάση την Steer, μια συμφωνία που περιελάμβανε στρατηγική επένδυση 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την εξ ολοκλήρου θυγατρική της Exelon, Exelorate Enterprises, LLC.
Εδώ μπορούμε να συνδυάσουμε την παγκόσμια βιομηχανία μεταφορών ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με την βιομηχανία ενέργειας της οποίας ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών αναμένεται να αυξάνεται κάθε χρόνο. Η Facedrive και η Steer έχουν ξεκινήσει να φέρουν επανάσταση στην προσωπική μεταφορά αλλάζοντας εντελώς τον τρόπο που βλέπουμε την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου.
Θα είναι ένα τεράστιο όφελος για τη διευρυμένη βιομηχανία EV, επειδή όποιος δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα Tesla .. ή ίσως ένα Audi e-Tron… μπορεί τώρα να οδηγήσει ένα, με τη συνδρομητική υπηρεσία EV της Steer.
Η ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων απειλείται. Η συμβατική ιδιοκτησία αυτοκινήτου βρίσκεται υπό επίθεση. Χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να αρχίσουν να ανακάμπτουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Uber και η Lyft υποχώρησαν τις πωλήσεις σε αστικές περιοχές.
Και τώρα, η πανδημία θα μπορούσε να αλλάξει την ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων για πάντα, επειδή η γενική ιδέα μιας πανδημίας έχει συνδεθεί αμετάκλητα με άλλες «φυσικές καταστροφές» και τον φόβο της κλιματικής αλλαγής. Τα οικονομικά διαδραματίζουν επίσης μεγάλο ρόλο, και θα το κάνουν ακόμη περισσότερο κάτω από την απειλή του COVID-19.
Η Steer που εδρεύει στο Σικάγο λέει ότι είναι καιρός για μια επανάσταση στον τομέα των μεταφορών και σκοπεύει να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους σε μη συμβατικά αυτοκίνητα.
Και με την Facedrive πίσω από το τιμόνι, βλέπουμε να συμβαίνουν μεγάλα πράγματα, με πρόσθετο όφελος ότι οι επενδυτές μπαίνουν σε μια εταιρεία που διαθέτει ένα ολόκληρο τεχνολογικό οικοσύστημα ESG με τις συμφωνίες να γίνονται με ταχύτητα φωτός.
Η ναυαρχίδα της πλατφόρμας της Facedrive ήταν η πρωτοπόρος αντιστάθμισης άνθρακα αυτού του τμήματος και τώρα μια προσιτή, συνδρομή ελίτ αυτοκινήτων  εδραιώνει την Facedrive στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών για μια δομημένη επέκταση.
Είναι ένας ακόμη τρόπος για τα EVs να επιταχύνουν την δίεισδυση.

3. Plug Power

Η Plug Power είναι μια από αυτές που καθορίζουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Αλλά αυτό ακριβώς είναι το θέμα: βασίζεται σε μια βιομηχανία που βρίσκεται σε καλό δρόμο να διαμορφώσει αξία 11 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτό είναι το «παιχνίδι» των κυψελών καυσίμου υδρογόνου και η τεράστια εισροή χρημάτων γύρω από το υδρογόνο θα μπορούσε να κρατήσει την PLUG στην πρώτη γραμμή.
Υπερεκμεταλλευόμενη το ενδιαφέρον για το υδρογόνο, η PLUG έχει ενισχυθεί 517% σε ετήσια βάση: Αλλά για να παίξει κάποιος την αστάθεια θα πρέπει να διαθέτει υπομονή.
Η απάντηση στις 10 Νοεμβρίου για τα κέρδη του 3ου τριμήνου της PLUG που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη ημέρα δείχνει την αστάθεια.
Η μετοχή σημείωσε άνοδο 6% εκείνο το πρωί και έπειτα έχασε 6% στο κλείσιμο καθώς οι επενδυτές βλέποντας τα κέρδη της PLUG ανησύχησαν για την έκρηξη της φούσκας που σχετίζεται με το EV και το υδρογόνο.
Όπως και οι άλλες δύο μετοχές, η PLUG είναι μετοχή δυναμικής ανάπτυξης και τα αποτελέσματά έδειξαν απογοήτευση:
Η PLUG ανακοίνωσε απώλεια τρίτου τριμήνου 0,11 $ ανά μετοχή, σε σύγκριση με απώλεια 0,08 $ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.
Ήταν μια διαφορά -83,33%.
Τα έσοδα ήταν 106,99 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, σε σύγκριση με τα έσοδα πριν από ένα χρόνο, 56,38 εκατομμύρια δολάρια.
Η λειτουργία με υδρογόνο είναι ένα νέο πράγμα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα σημάνει για την μετοχή.
Εάν οι επενδυτές παγώσουν, το μόνο που χρειάζεται είναι μια υπενθύμιση για το πόσα χρήματα κινούνται στο υδρογόνο αυτή τη στιγμή - και η PLUG είναι πρωτοπόρος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης