Χρηματιστήριο & Αγορές

Belski ( BMO): Στις 4.200 μονάδες ο S&P το 2021 - Αύξηση 35% στα κέρδη ανά μετοχή στα 175 δολ

tags :
Belski ( BMO): Στις 4.200 μονάδες ο S&P το 2021 - Αύξηση 35% στα κέρδη ανά μετοχή στα 175 δολ
Bull για την Wall ολοένα και περισότεροι επενδυτικοί φορείς για το 2021 - Τι περιμένει η αγορά
Στις 4.200 μονάδες ανεβάζει τον στόχο του S&P 500 ο Brian Belski επικεφαλής του επενδυτικής εταιρίας BMO, που ασχολείται κυρίως με την Wall.
Και αυτό γιατί προβλέπει μια ανάπτυξη της κερδοφορίας κατά 35% στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) τoυ 2021 για τον S&P.
Παράλληλα η Credit Suisse μιλά για βραχύβιο στόχο τεχνικά στις 3.900 μονάδες αν και η ίδια συστήνει επιφυλακτικότερη στάση.
Η ΒΜΟ βλέπουν τα κέρδη ανά μετοχή να ανεβάινουν στα 175 δολ/μετοχή για τον S&P το 2021 που σημαίνει αύξηση 35%
Οι κλάδοι που συστήνει υπερεπένδυση είναι η βιομηχανία, οι τράπεζες και οι καταναλωτικοί.
Αντίθετα είναι ουδέτερη για τις πρώτες ύλες και συστήνει υποεπένδυση σε εταιρίες κοινής ωφελείας και πετρελαϊκές
Ο Brian Belski Chief Investment Strategist της BMO ανέλυσε τις επιλογές αυτές στο CNBC

Η Wall αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις

Η Wall χαρακτηρίζεται από μια στάση αναμονής, αφού ο S&P έγραψε το νέο υψηλό πάνω από τις 3600 μονάδες και κινείται στα επίπεδα των 3550 μονάδων,  καθώς πρώτα από όλα θα πρέπει να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση.
Στην συνέχεια θα πρέπει να γνωρίζει ποιός θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών στην θέση του Mnuchin και τι θα αποφασισθεί για το νέο πακέτο στήριξης (stimulus).
Hδη ο Mnuchin πριν την αποχώρησή του δημιούργησε σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την απόσυρση κονδυλίων ύψους 580 δισ από την FED.
Αυτά σύμφωνα με τον Mnuchin θα χρησιμοποιηθούν στο νέο stimulus, όπως μεταξύ άλλων για την ανάγκη καταβολής μισθών σε προβληματικούς κλάδους όπως οι αερογραμμές.
Οι διαπραγματεύσεις για το νέο stimulus έχουν ξεκινήσει μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας, δηλαδή του McConell, που ηγείται και των Δημοκρατικών. H Goldman εκτιμά ότι το νέο stimulus θα είναι σαφώς χαμηλότερο από αυτό των 2,2 δισ που είχαν εξαγγείλει οι Δημοκρατικοί.
Η αγορά αναμένει την διαδικασία με τα εμβόλια από την μια και από την άλλη είναι ικανοποιημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς η μη ύπαρξη πλειοψηφίας για τους Δημοκρατικούς στην Γερουσία θα μπλοκάρει την αύξηση των φόρων.

www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης