Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Hatzius (Goldman) : Ανάπτυξη 5,3% στο α τρίμηνο για τις ΗΠΑ - Έκρηξη στο βιομηχανικό PMI σε υψηλό 68 μηνών

Hatzius (Goldman) : Ανάπτυξη 5,3% στο α τρίμηνο για τις ΗΠΑ - Έκρηξη στο βιομηχανικό PMI σε υψηλό 68 μηνών
Ανεργία στο 5,3% στο τέλος του 2021 και stimulus 1 τρισ βλέπει ο Hatzius
Ανάπτυξη 5,3% βλέπει για το α τρίμηνο του 2021 στις ΗΠΑ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs Hatzius.
O ίδιος μιλώντας στο bloomberg ανέφερε ότι τόσο το β όσο και το γ τρίμηνο θα είναι ισχυρά και εκτίμησε ότι η ανεργία θα κλείσει το 2021 στο 5,3%.
Παράλληλα ο Hatzius εκτίμησε ότι το stimulus πακέτο ανάκαμψης θα ανέλθει στο 1 τρισ δολ και στο μέσον του έτους η καταναλωτική δαπάνη θα είναι πολύ ισχυρή.

Ενθαρρυντικά τα PMI
Τα στοιχεία του PMI IHS Martkit έδειξαν σημαντική βελτίωση της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας το Νοέμβριο στις ΗΠΑ.
Ο σύνθετος PMI US Composite Index ανέβηκε στο 57,9 από 56,3 τον Οκτώβριο.
Παράλληλα ο βιομηχανικός δείκτης ανέβηκε στο 58,7 από 53,3 τον Οκτώβριο σε υψηλό 68 μηνών.

Goldman: Οχι υψηλότερα από τις 3.700 μονάδες ο S&P στο τρίμηνο

Ο DAX οριακά αρνητικά στις 13.130 μονάδες με υψηλό 13.314.
Ο S&P με οριακές διακυμάνσεις στις 3.558 με υψηλό 3.590 μονάδες.
H TESLA σε νέο υψηλό +5,78% στα 517 δολάρια.
Για το σύνολο του έτους η Goldman προβλέπει άνοδο στις 4.300 μονάδες
Νωρίτερα οι ελπίδες για την ανάπτυξη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού προσφέρουν στήριξη σήμερα 23/11 στις διεθνείς αγορές, παρά την έξαρση των κρουσμάτων και τις προειδοποιήσεις για τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρουν αναλυτές η βραχυπρόθεσμη διαπραγμάτευση θα καθοδηγείται από την ένταση μεταξύ θετικών ειδήσεων για τα εμβόλια και της άμεσης αρνητικής επίδρασης στα οικονομικά δεδομένα που φέρνουν παγκοσμίως τα νέα lockdown.
Οι  αγορές συνεχίζουν να κινούνται σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ του 2ου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού που σαρώνει με ιδιαίτερη δριμύτητα, το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και της ελπίδας των εμβολίων μέσω των ανακοινώσεων των εταιρειών για την εντυπωσιακή αποτελεσματικότητά τους.
Το επόμενο μετά κορωνοϊού στοίχημα  στη διεθνή οικονομία είναι η επιπλέον ποσοτική χαλάρωση κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και οι προθέσεις της νέας κυβέρνησης Biden για επέκταση της δημοσιοοικονομικής πολιτικής και την αποδυνάμωση του δολαρίου.
Στο μέτωπο της ανάπτυξης των εμβολίων με την  επιδημία του κορωνοϊού να θερίζει ΗΠΑ και Ευρώπη και με τον ΠΟΥ να προειδοποιεί για ένα γ’ κύμα στις αρχές του 2021, ευχάριστα είναι και πάλι τα νέα από την επιστημονική κοινότητα, καθώς και το εμβόλιο που αναπτύσσει η βρετανική AstraZeneca με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι αποτελεσματικό κατά 70% κατά του κορωνοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης