Πετρέλαιο

Στα 53 δολ. το βαρέλι βλέπει το brent η Barclays το 2021

Στα 53 δολ. το βαρέλι βλέπει το brent η Barclays το 2021
H Barclays διατηρεί τις προοπτικές για πετρέλαιο καθώς εκτιμά ότι το πιθανό εμβόλιο θα ενισχύσει τη ζήτηση
Η Barclays διατήρησε τις «ανοδικές προβλέψεις» για τις τιμές πετρελαίου το 2021τη Δευτέρα, 23/11/2020 εκτιμώντας ότι το Brent θα διαμορφωθεί στα 53 $ το βαρέλι με βάση την πειθαρχία της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του και βασισμένο σε ένα πιθανό εμβόλιο COVID-19 που αυξάνει τη ζήτηση στο δεύτερο εξάμηνο.
Η πιθανή διάθεση εμβολίων υψηλής αποτελεσματικότητας βραχυπρόθεσμα θα αποτελούσε σημείο καμπής της ζήτησης καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη, ανέφερε η τράπεζα σε report σύμφωνα με το Reuters.
Προβλέπει το Brent κατά μέσο όρο στα 53 $ το βαρέλι και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) στα 50 $ ανά βαρέλι το 2021.

ΟΠΕΚ

Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου, η Ρωσία και οι σύμμαχοί του, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, κλίνουν προς αναβολή της προγραμματισμένης αύξησης στην παραγωγή πετρελαίου του Ιανουαρίου κατά τουλάχιστον τρεις μήνες.
Ο ΟΠΕΚ + επρόκειτο να αυξήσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως τον Ιανουάριο στο πλαίσιο μιας σταθερής χαλάρωσης των περικοπών ρεκόρ που συμφωνήθηκαν φέτος.
"Αναμένουμε από τον όμιλο OPEC + να καθυστερήσει την αύξηση των στόχων παραγωγής έως τρεις μήνες όταν ο όμιλος συναντηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα", ανέφερε η τράπεζα.
Η Goldman Sachs ανέφερε επίσης αυτό το μήνα ότι αναμένει από τον όμιλο να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής τους.
Το Brent διαπραγματευόταν περίπου στα 45,80 $ τη Δευτέρα ενισχυμένο κατά 1,94% και το WTI ήταν περίπου 42,93 $, καταγράφοντας κέρδη 1,20% από την αισιοδοξία για ανάκαμψη της ζήτησης χάρη στις επιτυχημένες δοκιμές εμβολίων κορωναϊού, αν και τα νέα lockdowns σε όλο τον κόσμο περιορίζουν κέρδη.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης