Πετρέλαιο

Tι αναμένουν από την τηλεδιάσκεψη του OPEC+ οι αναλυτές της Goldman

tags :
Tι αναμένουν από την τηλεδιάσκεψη του OPEC+ οι αναλυτές της Goldman
Mεγάλη αβεβαιότητα «βλέπει» η Goldman σε ότι αφορά τις αποφάσεις του OPEC+

Το μέλλον του OPEC+ έχει τεθεί σε αμφισβήτηση από τους αναλυτές της Goldman Sachs, καθώς η συμμαχία ετοιμάζεται να εξασφαλίσει μια νέα εντολή για περιορισμούς της παραγωγής.

Σύμφωνα με το CNBC, ο OPEC+ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μια διήμερη συνάντηση για να συζητήσει την επόμενη φάση της πολιτικής παραγωγής πετρελαίου. Στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως η επέκταση των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου το επόμενο έτος, έτσι ώστε να στηριχθούν οι τιμές.

«Η αβεβαιότητα αυξάνεται για άλλη μια φορά. Υπάρχουν νέες ανησυχίες για το μέλλον του οργανισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Goldman. Ο Όμιλος εξακολουθεί να ασκεί σημαντική επιρροή στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, αν και δεν αναγνωρίζεται πλέον ως η δύναμη που κάποτε ήταν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Οργανισμός συμφώνησε στη μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής στην ιστορία. Η μείωση ρεκόρ των 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως ξεκίνησε την 1η Μαΐου, αλλά στη συνέχεια μειώθηκε στα 7,7 εκατομμύρια τον Αύγουστο και ο OPEC+ δήλωσε ότι σχεδιάζει περαιτέρω μείωση του χρόνου. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Energy Intelligence, επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανέφερε ότι η χώρα εξετάζει ιδιωτικά τη συμμετοχή της στον ΟΠΕΚ. Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ Suhail al-Mazrouei δήλωσε έκτοτε σε δήλωσή του στο Reuters ότι η χώρα παραμένει αφοσιωμένη μέλος του OPEC+

Τι αναμένει η Goldman

Η Goldman δήλωσε ότι αναμένει από τον OPEC+ να καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση παραγωγής των 2 εκατομμυρίων bpd τον Ιανουάριο για τρεις μήνες, αναφέροντας τα συντονισμένα μέτρα για τον περιορισμό της παραγωγής ως «τη βέλτιστη βραχυπρόθεσμη δράση».
Αναμένει ότι οι διεθνείς τιμές αργού πετρελαίου Brent θα ανέρχονται σε 47 δολ/βαρέλι κατά μέσο όρο εάν παραταθούν οι περιορισμοί της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης