Nέο deal της EDPR - Σύμβαση αγοροπωλησίας με φωτοβολταϊκό 74 MW στις ΗΠΑ

tags :
Nέο deal της EDPR - Σύμβαση αγοροπωλησίας με φωτοβολταϊκό 74 MW στις ΗΠΑ
Μέχρι το 2022 το χαρτοφυλάκιο της EDPR θα έχει ενσωματώσει 1,8 GW χωρητικότητας ηλιακής ενέργειας.

Φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 74 MW με καθεστώς PPA στις ΗΠΑ απονεμήθηκε στην EDPR και χορηγείται μέσω του βραχίονα της θυγατρικής EDP Renewables North America.

Το εν λόγω έργο βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει έως το 2022. Μάλιστα, μέσω αυτής της νέας συμφωνίας, η EDPR έχει συνάψει το 87% των 7 GW που έχει θέσει ως παγκόσμιο στόχο ενσωμάτωσης χωρητικότητας αιολικής και ηλιακής ενέργειας για την περίοδο 2019-2022.

Με τα τρέχοντα ενεργειακά στοιχεία ηλιακής ενέργειας σε λειτουργία και το 1,5GW σε νέα έργα ηλιακής ενέργειας που έχουν ήδη συναφθεί από την εταιρεία, μέχρι το 2022 το χαρτοφυλάκιο της EDPR θα έχει ενσωματώσει 1,8 GW χωρητικότητας ηλιακής ενέργειας.

Στρατηγική συμφωνία ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΕDP Renewables για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου αιολικών πάρκων 900 ΜW

Στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παγκοσμίως, την ΕDP Renewables, προχώρησε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Η συμφωνία αφορά στην από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου νέων αιολικών πάρκων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ισχύος 900ΜW, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με την εκτιμώμενη αξία της από κοινού επένδυσης, στην πλήρη υλοποίησή της, να ξεπερνά το €1 δισ.

Το πρώτο στάδιο υλοποίησης της ανωτέρω συνεργασίας, αφορά στην απόκτηση και από κοινού ανάπτυξη από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την EDP Renewables δύο συμπλεγμάτων υπό ανάπτυξη αιολικών πάρκων μέγιστης ισχύος 436,8 MW στο Ν. Ευβοίας, ενώ σταδιακά θα υλοποιηθούν και τα επόμενα τμήματα της συμφωνηθείσας συνεργασίας. 

Με την ως άνω συμφωνία, δημιουργείται μια ισχυρή συμμαχία με σημαντική δυναμική και προοπτικές ανάπτυξης που στόχο έχει να πρωταγωνιστήσει στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας τα επόμενα χρόνια. Το φιλόδοξο και ρεαλιστικό επενδυτικό πλάνο που πρόκειται να υλοποιηθεί θα συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα και του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης