Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

EPA: Aπαιτείται δεκαετία δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ιρλανδία

EPA: Aπαιτείται δεκαετία δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ιρλανδία

Η Γενική Διευθύντρια της EPA Laura Burke ανέφερε ότι τώρα είναι η στιγμή για μια γενική περιβαλλοντική πολιτική που θα παρέχει ένα εθνικό όραμα.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ανέφερε ότι οι προοπτικές για το περιβάλλον της Ιρλανδίας δεν είναι αισιόδοξες, με εξαίρεση την επιτάχυνση της εφαρμογής λύσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Όπως αναμεταδίδει το RTÉ's Morning Ireland, η κ. Burke είπε ότι υπάρχει ένα ζήτημα συμμόρφωσης και παρόλο που η Ιρλανδία είναι καλή στην υπογραφή οδηγιών, ο στόχος της δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το βασικό μήνυμα στην έκθεση της ΕΡΑ για την κατάσταση του περιβάλλοντος ήταν, ότι η συνολική ποιότητα του περιβάλλοντος της Ιρλανδίας πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα λύσεις σε μια σειρά διαρκών και συστημικών προκλήσεων.

Τα Περιβαλλοντικά στοιχεία της Ιρλανδίας 

Υπογραμμίζει ότι το 90% της ενέργειας της Ιρλανδίας εξακολουθεί να παράγεται από ορυκτά καύσιμα και η ποιότητα του αέρα σε ορισμένες αστικές περιοχές δεν πληροί τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ακόμα, το 85% των οικότοπων στην Ιρλανδία βρίσκονται σε δυσμενή κατάσταση.
Τα ακατέργαστα λύματα απεκκρίνονται στο νερό από 35 πόλεις και χωριά. Έτσι έχουν απομείνει άθικτα μόνον 20 ποτάμια, σε σύγκριση με πάνω από 500 που είχαν μείνει τη δεκαετία του 1980.

Επένδυση στο Περιβάλλον 

Η Burke είπε ότι μια επένδυση στο περιβάλλον είναι μια επένδυση στην υγεία των ανθρώπων. Με αποτέλεσμα να ζητεί μια νέα γενική θέση για την περιβαλλοντική πολιτική ,σχετικά "με τη φιλοδοξία μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και τη δέσμευσή μας να ανταποκριθούμε στην εικόνα ενός καθαρού πράσινου νησιού, όπως η Ιρλανδία".

Η κ. Burke είπε ότι η μείωση των εκπομπών αερίων διοξειδίου του άνθρακα το περασμένο έτος ήταν ένα πραγματικά σημαντικό πρώτο βήμα.
Επισήμανε ότι η μονάδα παραγωγής ενέργειας Moneypoint στο Co Clare δεν παρήγε από κάυσεις άνθρακα το 2019, ενώ ο θερμότερος χειμώνας σημαίνει ότι δεν θερμαίνουμε τα σπίτια μας, όσο συνήθως.

Η κ. Burke είπε ότι πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές θέσεις εργασίας για να αντικατασταθούν εκείνες που έχουν υποστεί απώλειες.
Αυτό, όπως ανέφερε ,θα περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις σε πράσινες θέσεις εργασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης