Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: «Βέτο» από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου στην πρόθεση Biden να απαγορεύσει τις νέες άδειες

ΗΠΑ: «Βέτο» από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου στην πρόθεση Biden να απαγορεύσει τις νέες άδειες
Και με προσφυγή στην δικαιοσύνη απειλεί το API
Εάν ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden προσπαθήσει να περιορίσει την ανάπτυξη της γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακά εδάφη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) θα χρησιμοποιήσει «κάθε εργαλείο που έχει στη διάθεσή του» συμπεριλαμβανομένης της νομικής δράσης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mike Sommers στο συνέντευξη στο Reuters.
Ο Biden έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει την έκδοση νέων αδειών φυσικού αερίου και πετρελαίου - συμπεριλαμβανομένου του fracking - σε ομοσπονδιακά εδάφη.
Το Fracking, ή υδραυλική διάνοιξη, είναι μια τεχνολογία γεώτρησης που επέτρεψε στην αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες τον μεγαλύτερο παραγωγό αργού πετρελαίου στον κόσμο.
Περιβαλλοντικές ομάδες αντιτίθενται στο fracking, λέγοντας ότι μολύνει τα υπόγεια ύδατα και επιδεινώνει την κλιματική αλλαγή.

Διαφωνίες

Ο Sommers είπε ότι το API ανυπομονεί να συνεργαστεί με την νέα κυβέρνηση Biden στον τομέα της ενέργειας, αλλά θα «τραβήξει γραμμή» εάν ο Biden εφαρμόζει περιορισμούς σε εδάφη που «προορίζονταν πάντα για πολλαπλές χρήσεις».
«Αυτή θα ήταν μια πρόταση που θα υπονόμευε την αμερικανική εθνική και ενεργειακή ασφάλεια εις βάρος του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Sommers στο Reuters.
Ανέφερε πιθανή απώλεια θέσεων εργασίας και ΑΕΠ σε πολιτείες που βασίζονται σε έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. «Θα ανησυχούσαμε πολύ για τέτοιου είδους προτάσεις που προέρχονται από τη διοίκηση του Biden», πρόσθεσε.
Ο Sommers είπε ότι ο όμιλος βιομηχανίας πετρελαίου θέλει να συμμετάσχει σε συζητήσεις για θέματα όπως η μελλοντική ομοσπονδιακή ρύθμιση των εκπομπών μεθανίου.
Ο Biden έχει δεσμευτεί να προβεί σε ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης «επιθετικών» ορίων ρύπανσης μεθανίου για νέες και υπάρχουσες επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο Sommers είπε ότι ο Biden «πρέπει να θέλει τα άτομα που γνωρίζουν καλύτερα αυτό το ζήτημα, στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, να συζητήσουν τον σωστό τρόπο να το κάνουν αυτό».

Το κλίμα

Ο Biden δεσμεύθηκε επίσης να αντιστρέψει την πορεία για το κλίμα. Ο απερχόμενος πρόεδρος Donald Trump απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015 και διέλυσε τους κανονισμούς για το κλίμα και το περιβάλλον της εποχής Obama.
Ο Sommers είπε ότι το API υποστηρίζει τις θεμελιώδεις αρχές της συμφωνίας και θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την νέα συμφωνία.
Η συμμαχία του API με το National Building Trades Union θα είναι σημαντική υπό τη διοίκηση του Biden, δήλωσε ο Sommers. Ο Biden αντιτάχθηκε δημοσίως στην κατασκευή αγωγών που απασχολούν συνδικαλιστές.
Είπε επίσης ότι βλέπει τη δυνατότητα συμμαχίας με συνδικαλιστικές οργανώσεις και ομάδες βιοκαυσίμων σχετικά με πολιτικές που υποστηρίζουν οχήματα που χρησιμοποιούν τη μηχανή εσωτερικής καύσης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης