Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Credit Susse: Yπεραπόδοση 24% για τον ενεργειακό τομέα στις αγορές τον Νοέμβριο

Credit Susse: Yπεραπόδοση 24% για τον ενεργειακό τομέα στις αγορές τον Νοέμβριο
Oι αγορές ανακτούν την εμπιστοσύνη τους στον παραδοσιακό ενεργειακό κλάδο σύμφωνα με την Credit Suisse
Σε μια ακόμη εβδομάδα με θετικά νέα σχετικά με τα εμβόλια, ο δείκτης MSCI World Energy ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα και πάλι ως ο τομέας MSCI με τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς η ενέργεια κέρδισε πάνω από 5,0% σύμφωνα με το report της Credit Susse.
Σε μηνιαία βάση η ενέργεια έχει κερδίσει πάνω από 24% και έχει ξεπεράσει το MSCI World κατά σχεδόν 14%.
Οι μετοχές ενέργειας στην Ευρώπη (+ 5,8%) και στις ΗΠΑ (+ 4,9%) οδήγησαν τα κέρδη στον κλάδο την περασμένη εβδομάδα.

Credit2


Το αμερικανικό αέριο E & Ps παρουσίασε υστέρηση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα καθώς οι τιμές του αμερικανικού φυσικού αερίου παρέμειναν υπό πίεση.
Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ, τα οποία ενισχύθηκαν στις ειδήσεις για τα εμβόλια την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν μόνο μέτρια κέρδη, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε ορισμένες χώρες επιβλήθηκαν εκ νέου λόγω των αυξημένων περιπτώσεων COVID-19
Το brent ανέκαμψε στα 45 USD / bbl, ενισχυμένο κατά 20% σε μηνιαία βάση.
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα καθώς συνεχίζονται τα θετικά νέα για τα εμβόλια.
Παρά τις αυξανόμενες περιπτώσεις COVID στις ΗΠΑ, οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα με τις προσδοκίες ότι δεν θα υπάρξει εθνικό lockdown στις ΗΠΑ, ενώ οι περιορισμοί, θα είναι πιο στοχευμένοι στο μέλλον.
Το συναίσθημα υποστηρίχθηκε επίσης από την πεποίθηση ότι ο ΟΠΕΚ + θα διαχειριστεί προληπτικά το παγκόσμιο ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου και από τη διαβεβαίωση των ΗΑΕ σχετικά με τη συμμετοχή του στον ΟΠΕΚ.
Credit1


Διψήφια πτώση των τιμών φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Οι τιμές του φυσικού αερίου των ΗΠΑ μειώθηκαν σχεδόν κατά 12% WoW καθώς τα αποθέματα συνεχίζουν να αυξάνονται γρηγορότερα από το αναμενόμενο και οι προβλέψεις για τον καιρό τον Δεκέμβριο έπληξαν επίσης το συναίσθημα.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και το ασιατικό LNG ήταν επίσης χαμηλές.

Αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 0,8 εκατομμύρια bbls WoW χαμηλότερα (bullish) από την αναμενόμενη αύξηση των 1,6 εκατομμύρια bbls και τον πενταετή μέσο όρο των 2,7m bbls.
Τα αποθέματα βενζίνης (bearish) αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια bbls έναντι του αύξηση συναίνεσης 0,8 εκατ. bbls. Τα αποθέματα αποστάγματος (bullish) μειώθηκαν κατά 5,2 εκατομμύρια bbls έναντι της ισοδύναμης ισοπαλίας των 1,5 εκατομμυρίων bbls.
Τα αποθέματα φυσικού αερίου αυξήθηκαν 31 δισ. κυβικά πόδια (bcf), πάνω από τις προσδοκίες για αύξηση 20 bcf. Η αύξηση ήταν πολύ bearish σε σύγκριση με μια μέση πενταετή πτώση 46 bcf αυτή τη στιγμή του έτους.

Η κοινή συνάντηση παρακολούθησης του ΟΠΕΚ + αναμένεται να λήξει χωρίς καμία αποφασιστική απόφαση, το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να απαγορεύσει τη βενζίνη και τις πωλήσεις αυτοκινήτων ντίζελ από το 2030.
Η Σαουδική Αραβία στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υδρογόνου ενώ η Equinor ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγικής ικανότητας του πεδίου Johan Sverdrup.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης