Πετρέλαιο

Άτυπη η αυριανή (28/11) τηλεδιάσκεψη στην Μεικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ

tags :
Άτυπη η αυριανή (28/11) τηλεδιάσκεψη στην Μεικτή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης του ΟΠΕΚ
Ο Ρώσος Alexander Novak θα παρευρεθεί στις άτυπες διαβουλεύσεις του Σαββάτου των επικεφαλής της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης

Άτυπες διαδικτυακές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν αύριο (28/11) από τον OPEC+, πριν από τις επίσημες συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με επιστολή που δημοσίευσε το Reuters.

Ειδικότερα, ο OPEC+ συζητά αν θα μειώσει τις περικοπές παραγωγής πετρελαίου από την 1η Ιανουαρίου, όπως είχε συμφωνήσει προηγουμένως, ή θα συνεχίσει να παράγει με τον ίδιο ρυθμό εν μέσω βραδείας ζήτησης πετρελαίου και πτώσης από την πανδημία του κορονοϊού.

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρθηκε ότι ο Ρώσος Alexander Novak θα παρευρεθεί στις άτυπες διαβουλεύσεις του Σαββάτου των επικεφαλής της Μικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου του ΟPEC+, και για τον λόγο αυτό ο πρώην υπουργός Ενέργειας που προήχθη πρόσφατα σε αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, θα συνεχίσει να ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνεδριάσεις της Μεικτής Υπουργικής Επιτροπής Παρακολούθησης του OPEC+

Η Σαουδική Αραβία θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Ενέργειας της πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman. O OPEC+ θα συναντηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου για να αποφασίσει την πολιτική παραγωγής για το επόμενο έτος.

O Oργανισμός επρόκειτο να αυξήσει την παραγωγή κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο - περίπου το 2% της παγκόσμιας κατανάλωσης - ως μέρος μιας σταθερής χαλάρωσης των περικοπών ρεκόρ εφοδιασμού που εφαρμόστηκαν φέτος. Ωστόσο, μετά την υποχώρηση της ζήτησης των καυσίμων εξαιτίας του β’ κύματος του κορωνοϊού, ο OPEC+ εξετάζει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την αύξηση ή ακόμη και να μειώσει περαιτέρω.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης