Τελευταία Νέα

«Πράσινο» φως στην BEIS για την κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταρίας

«Πράσινο» φως στην BEIS για την κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταρίας
Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, με το εργοστάσιο μπαταριών να λειτουργεί το 2024

Η σκωτσέζικη εταιρεία InterGen έλαβε τη συγκατάθεση του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατασκευή της μεγαλύτερης εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας της χώρας στις όχθες του ποταμού Τάμεση στο Έσσεξ της Αγγλίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τους πρώτους υπολογισμούς, όταν η εν λόγω μπαταρία φορτιστεί πλήρως μπορεί να τροφοδοτήσει έως και 300.000 σπίτια για δύο ώρες.  Το έργο DP World London Gateway 320MW / 640 megawatt-hour θα μπορούσε τελικά να αποδώσει 1.3 GWh ισχύος.

Ωστόσο, θα χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον για τη στήριξη και τη σταθεροποίηση των υπαρχόντων παροχών ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, με το εργοστάσιο μπαταριών να λειτουργεί το 2024.

Παράλληλα, η InterGen διερευνά ένα ακόμη μεγάλο έργο μπαταρίας σε μια τοποθεσία στο Spalding, Lincolnshire, η οποία θα ήταν 175MW / 350MWh. Ο διευθύνων σύμβουλος της InterGen, Jim Lightfoot, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που μας έχει δοθεί η συγκατάθεση από το BEIS για το έργο Gateway.

«Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε τις ευέλικτες λύσεις ηλεκτρικής ενέργειας στις οποίες βασίζεται ο καθένας σε έναν κόσμο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και αυτό το έργο είναι μια σημαντική εκδήλωση τέτοιων προθέσεων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπαίνουμε σε μια νέα φάση στην ανάπτυξή μας ως οργανισμός και θα συνεχίσουμε να διερευνούμε ευκαιρίες για ανάπτυξη έργων που μπορούν να υποστηρίξουν τη μετάβαση της ενέργειας» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης