Περιβάλλον

Eskom: Πρόστιμο για παραπλανητικές πληροφορίες σε ρυθμιστική αρχή για την ρύπανση

Eskom: Πρόστιμο για παραπλανητικές πληροφορίες σε ρυθμιστική αρχή για την ρύπανση
Μεγάλη αύξηση της ρύπανσης από σταθμό της Eskom που υπέστη ζημιά το 2018
Η Eskom Holdings SOC Ltd., ο μεγαλύτερος ρυπαίνων της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί πρόστιμο για την παροχή παραπλανητικών πληροφοριών σε κυβερνητική υπηρεσία ποιότητας του αέρα, υπερβαίνοντας τα όρια εκπομπών στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στο Kendal και παραβιάζοντας την Άδεια Ατμοσφαιρικών Εκπομπών.
Η εγκατάσταση των 4,116-megawatt υπέστη ζημιά στον εξοπλισμό μείωσης της ρύπανσης κατά τη διάρκεια μιας απεργίας του 2018 και έκτοτε αποτέλεσε αντικείμενο σειράς παραγγελιών από το τμήμα περιβάλλοντος που αφορούσαν κυρίως την εκπομπή σωματιδίων, η οποία προκαλεί αναπνευστική νόσο.  Η Eskom ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα εξεταστεί στις 28 Ιανουαρίου.
Τα προβλήματα του Kendal οδήγησαν την ατμοσφαιρική ρύπανση σε υψηλό 20 ετών.
Η Eskom αντιπροσωπεύει τα δύο πέμπτα των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της Νότιας Αφρικής και μια σειρά άλλων ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του θείου. Η αρχή έχει ήδη διατάξει το μερικό κλείσιμο του εργοστασίου έτσι ώστε να μπορεί να ληφθεί διορθωτική δράση.
«Εάν το δικαστήριο ακολουθήσει πραγματικά το νόμο και τιμωρήσει την εταιρεία για αυτήν την παραβίαση, αυτό θα ήταν ορόσημο», δήλωσε η Lauri Myllyvirta, επικεφαλής αναλύτρια του Κέντρου Έρευνας Ενέργειας και Καθαρού Αέρα, ενός ανεξάρτητου ερευνητικού φορέα.
«Η Eskom παραβίασε και αγνόησε τις απαιτήσεις και τις προθεσμίες ελέγχου των εκπομπών με ατιμωρησία, οπότε οποιοδήποτε βήμα προς την ευθύνη της εταιρείας θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός».
Προβλήματα τροφοδοσίας

Η Eskom υποστήριξε στο παρελθόν ότι το κλείσιμο του Kendal θα είχε ως αποτέλεσμα τα προβλήματα της τροφοδοσίας της χώρας.
Παράγει σχεδόν όλο το ηλεκτρικό ρεύμα της Νότιας Αφρικής και κατά διαστήματα δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
To Kendal είναι ο μεγαλύτερος έμμεσος ξηρός-ψυκτικός σταθμός παραγωγής ενέργειας στον κόσμο, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Eskom. Μια εγκατάσταση με ξηρή ψύξη χρησιμοποιεί λιγότερο νερό από το συμβατικό εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα.
Η υπόθεση δημοσιεύθηκε από τον ιστότοπο ειδήσεων Daily Maverick, ο οποίος ανέφερε ότι η παροχή παραπλανητικών στοιχείων αποτελεί ποινικό αδίκημα και ότι ένας εσωτερικός έλεγχος της Eskom διαπίστωσε ότι το Kendal εκπέμπει τακτικά 10 φορές πιο πολλά σωματίδια από ό, τι επιτρέπεται. Ενώ η Νότια Αφρική έχει υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, η κυβέρνηση υπόκειται ήδη σε νομική υπόθεση η οποία θα εξετασθεί τον Μάιο για την υποτιθέμενη αποτυχία της να περιορίσει τη ρύπανση από την Eskom και την πετροχημική εταιρεία Sasol Ltd.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης