Πώς εξηγείται το «όχι» της Petrobas στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Η στροφή σε άλλες επενδυτικές επιλογές

Πώς εξηγείται το «όχι» της Petrobas στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Η στροφή σε άλλες επενδυτικές επιλογές
Δεν έχουν συγκριστικό πλεονέκτημα οι ΑΠΕ για την Petrobas

Η Petrobras θα επενδύσει σε τεχνολογίες για να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων εξόρυξης πετρελαίου και όχι σε ανανεώσιμες πηγές για τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρείας.

Ειδικότερα, ο Roberto Castello Branco έχει πει επανειλημμένα ότι η Petroleo Brasileiro SA, γνωστή ως Petrobras, δεν έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι πολλοί περιβαλλοντικοί στόχοι που προτείνονται από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της είναι φανταστικοί και μη εφικτοί.

«Δεν περιμένουμε να επενδύσουμε ένα δολάριο σε ανανεώσιμες πηγές για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε ο Castello Branco, ενώ συζητά το ενημερωμένο πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας σε αναλυτές και επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Petrobras αντιμετώπιζε σοβαρά τη μείωση των εκπομπών με άλλα μέσα, όπως η μελέτη της χρήσης υδρογονοκίνητων πλοίων, ακόμη και για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, ανέφερε ο επικεφαλής πωλήσεων και πωλήσεων της Petrobras André Chiarini σε άλλη παρουσίαση.

Μάλιστα, ο Castello Branco δήλωσε ότι η Petrobras είναι πιθανό να πουλήσει ένα δίκτυο υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς το τρίτο τρίμηνο του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης