Παρενέργειες

Δεν τα είπανε καλά στον αρχηγό

Δεν τα είπανε καλά στον αρχηγό
O Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωθυπουργία του βγήκε από τον λαϊκισμό και επισφράγισε ένα προφίλ ηγετικής κυβερνησιμότητας.
Όμως στα θέματα του ΕΛΑΠΕ φαίνεται ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενημέρωσαν σωστά για το έλλειμμα και την πολιτική Χατζηδάκη.
Τι δεν του είπαν δηλαδή; Ότι η ΔΕΗ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια χρεοκωπημένη εταιρία με ζημιά κοντά στο 1 δισ.
Και για τον λόγο αυτό ελήφθησαν οι αποφάσεις σε σχέση με τον ΕΛΑΠΕ ώστε να καλυφθεί το πρόβλημα γρήγορα και χωρίς κινήσεις που θα επιβάρυναν τα τιμολογια ή θα πωλούνταν υδροηλεκτρικές μονάδες, γιατί φυσικά αυτό που ήλπιζε η κυβέρνησή του, η πώληση λιγνιτικών δεν μπορούσε να υλοποιηθεί.
Τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός, "ξέρετε καλά ότι ο ΕΛΑΠΕ είχε ισοσκελιστεί και τον παραλάβατε αρκετά πλεονασματικό και του αφαιρέσατε πόρους για να χρηματοδοτηθεί το success story που θέλετε να χτίσετε στο θέμα της ΔΕΗ"
Υπήρχε όμως λύση και για τον ΕΛΑΠΕ και για την ΔΕΗ και αυτά είχε προετοιμάσει η τότε δίοικηση Παναγιωτάκη που δεν την άκουσαν για να κάνουν μικροπολιτική.
Αλλά ας μην είμαστε τόσο ευαίσθητοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας άφησε την ΔΕΗ όχι μόνο με τεράστιες ζημιές αλλά και με ελάχιστα MW στις ΑΠΕ.
Ποιός είχε γραμμένη πρώην πρωθυπουργέ την πράσινη επιχειρηματικότητα λοιπόν, που άφησε τους ιδιώτες να πριμοδοτηθούν και να προικοδοτηθούν στις ΑΠΕ και την ΔΕΗ στον άσσο;
Είναι αλήθεια ότι ενεργειακός τομέας του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα.Με τον Σταθάκη εκτός βουλής το περιμέναμε, αλλά τόσο μεγάλο;

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης