Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Eπενδύσεις 3,2 δισ της NESTLE στην πενταετία με στόχο την σημαντική μείωση των εκπομπών CO2

Eπενδύσεις 3,2 δισ της NESTLE στην πενταετία με στόχο την σημαντική μείωση των εκπομπών CO2
Η εταιρία προχωρά σε πρόγραμμα αναδάσωσής φυτεύοντας 20 εκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο για τα επόμενα 10 χρόνια.
Η Nestle θα επενδύσει 3,58 δισ. δολάρια την επόμενη 5ετία με στόχο την των μείωση των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα σε μηδενικό επίπεδο το 2050, σύμφωνα με το CNBC.

Η Nestle θέλει σε πρώτη φάση να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030 και να χρησιμοποιήσει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στις 800 παγκόσμιες θέσεις της έως το 2025 ανέφερε σε δηλωσή της η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων.

Η Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως, παρήγαγε 92 εκατομμύρια τόνους αερίων διοξειδίου του άνθρακα το 2018.
Ωστόσο στοχεύει να επενδύσει 3,2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα τα επόμενα πέντε χρόνια, δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς θέλει να επιτύχει τον στόχο της.
Υποσχέθηκε επίσης πλήρη διαφάνεια και πιστοποίηση τρίτων για να κάνει την πρόοδό της μετρήσιμη.

"Πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετές επιχειρησιακές και διαρθρωτικές πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους σε εξέλιξη για να παρέχουμε το περιθώριο σε αυτές τις επενδύσεις", δήλωσε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Mark Schneider.

Ο Schneider είπε ότι οι επενδύσεις που απαιτούνται μετά το 2025 είναι πιο δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν, αλλά οι οικονομίες της κλίμακας θα πρέπει να κάνουν τις τεχνολογίες φθηνότερες .


Ποιο είναι το πλάνο για τις επενδύσεις της μείωσής του CO2


Ο κατασκευαστής της σοκολάτας KitKat και του καφέ Nescafe, δήλωσε ότι θα χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις, όπως επίσης την αποκατάσταση της υγείας του εδάφους.
Κυρίως μέσω λειτουργικής και διαρθρωτικής αποτελεσματικότητας, ώστε να επιτύχει κέρδη κλιματικής ουδετερότητας.
Αναφέρει ότι αναμένει να προμηθευτεί 14 εκατομμύρια τόνους, ή 50% των βασικών συστατικών από αγρότες που χρησιμοποιούν νέες τεχνικές έως το 2030.

Η ελβετική εταιρεία θα συνεργαστεί με αγρότες και προμηθευτές για την προώθηση πρακτικών ανανέωσης της γεωργίας - όπως την αποκατάσταση του εδάφους
Στοχεύει να αναβαθμίσει το πρόγραμμα αναδάσωσής της, φυτεύοντας 20 εκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Nestle δήλωσε επίσης ότι θέλει να αντισταθμίσει όλα τα επαγγελματικά ταξίδια έως το 2022 και να αυξήσει τον αριθμό των «ουδέτερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».
Ο Schneider απέρριψε την ιδέα της πώλησης εμπορικών σημάτων με υψηλό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα, ως παραθυρόφυλλο, που δεν θα βοηθούσε τον πλανήτη.

Το χαρτοφυλάκιο θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, ανέφερε, με έμφαση στα φυτικά προϊόντα που πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται έντονα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης