Τελευταία Νέα

Το «στοίχημα» της Νέας Υόρκης με τις ΑΠΕ - Οι στόχοι μέχρι το 2050 και οι αναγκαίες πολιτικές προς εφαρμογή

Το «στοίχημα» της Νέας Υόρκης με τις ΑΠΕ - Οι στόχοι μέχρι το 2050 και οι αναγκαίες πολιτικές προς εφαρμογή
H Νέα Υόρκη στοχεύει να προσθέσει 9.000 MW υπεράκτια αιολική ενέργεια έως το 2035, 3.000 MW αποθήκευσης έως το 2030 και 6.000 MW κατανεμημένης ηλιακής ενέργειας έως το 2025

Παρ’ όλο που δεν είναι γνωστές οι κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης Biden / Harris, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής  πολιτικής, είναι σαφές ότι οι ΑΠΕ όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια βρίσκονται στο επίκεντρο. Ισχυρό παράδειγμα η Νέα Υόρκη, η οποία αποτελεί πρότυπο για την υπόλοιπη χώρα σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτών των πόρων.

Το Empire State ακολουθεί επιθετικά πολιτικές που σημειώνουν σημαντική κλιματική πρόοδο, ενώ αξιοποιεί το οικονομικό δυναμικό της καθαρής ενέργειας. Ο κυβερνήτης Cuomo υπέγραψε το νόμο για την ηγεσία του κλίματος και την προστασία της κοινότητας τον Ιούλιο του 2019, τοποθετώντας τη Νέα Υόρκη ως εθνικό ηγέτη με τον ισχυρότερο στόχο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου και των 50 κρατών.

Oι στόχοι

Οι στόχοι της Νέας Υόρκης περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε επίπεδο πολιτείας κατά 85% έως το 2050, την απόκτηση του 70% της ηλεκτρικής ενέργειας του κράτους από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2040. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η Νέα Υόρκη στοχεύει να προσθέσει 9.000 MW υπεράκτια αιολική ενέργεια έως το 2035, 3.000 MW αποθήκευσης έως το 2030 και 6.000 MW κατανεμημένης ηλιακής ενέργειας έως το 2025.

Αυτά τα σημάδια είναι φιλόδοξα, αλλά εφικτά, εάν οι Νεοϋορκέζοι υιοθετήσουν τους σωστούς μηχανισμούς πολιτικής και ρύθμισης για την υλοποίηση των αιολικών και ηλιακών πόρων του κράτους. Μάλιστα, ο νομοθέτης ψήφισε τον νόμο για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα κοινοτικά οφέλη.

Το στοίχημα

Ο νόμος δημιούργησε ένα πρώτο-in-the-nasional Γραφείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας χωροθέτησης για έργα ανανεώσιμης ενέργειας μεγάλης κλίμακας σε όλη τη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα προσφέρει σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες.

Χωρίς αυτές τις μεταρρυθμίσεις, πολλά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με προσιτές τιμές και χωρίς άνθρακα θα παραμείνουν κολλημένα στο ρυθμιστικό άκρο, αδυνατώντας να προχωρήσουν. Εάν γίνει σωστά, η νέα διαδικασία θα μειώσει τον συνολικό χρόνο από την έναρξη του έργου έως την εμπορική λειτουργία κατά τρία χρόνια, ενισχύοντας τις επενδύσεις στην οικονομία της Νέας Υόρκης και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Η Νέα Υόρκη έχει μια σημαντική ευκαιρία να παράγει οικονομική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα ωφελεί τη χώρα και τον πλανήτη. Χρειάζεται μια ρυθμιστική διαδικασία που να είναι απλουστευμένη και κατάλληλα προσαρμοσμένη για τον χειρισμό του όγκου και των τύπων των προτεινόμενων έργων. Αλλά πρέπει επίσης να προστατευθούν τα τοπικά συμφέροντα και οι ανάγκες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης