Φυσικό Αέριο

4 εκ. Νm3 /έτος της βιομηχανίας «Β. Μαλιούρης Α.Β.Ε.» στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

4 εκ. Νm3 /έτος της  βιομηχανίας  «Β. Μαλιούρης Α.Β.Ε.» στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, διευρύνει τη χρήση του φυσικού αερίου

Υπεγράφη η σύμβαση σύνδεσης της βιομηχανίας «Β. Μαλιούρης Α.Β.Ε.» στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Επιπλέον 4 εκ. Νm3 {45.000 MWh} φυσικού αερίου θα διανέμονται ετησίως από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ αφού οι απαιτήσεις της παραγωγικής δραστηριότητας της μονάδας είναι ιδιαίτερα υψηλές. Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, διευρύνει τη χρήση του φυσικού αερίου και ενσωματώνει στο δίκτυο βιομηχανίες που παρουσιάζουν υψηλή ενεργειακή ένταση, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας, πόρων και βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η Β. Μαλιούρης Α.Β.Ε. είναι μέρος της Μαλιούρης Group, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής προϊόντων στέγασης και δόμησης στην Ελλάδα, με ιστορία 90 χρόνων στο χώρο των κατασκευών. Η οργανωμένη παραγωγή χειροποίητων κεραμικών προϊόντων εξελίχθηκε σε μία σύγχρονη βιομηχανία με κτιριακές εγκαταστάσεις 15.000 τμ, στη Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. Με στόχο την κάλυψη των αναγκών της αγοράς, η εταιρεία ακολουθά νέες τεχνολογικές εξελίξεις και εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα και συμβάλλουν ταυτόχρονα στον περιορισμό των ρύπων.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου διασύνδεσης της Χαλάστρας με το δίκτυο διανομής μέσης πίεσης φυσικού αερίου 19 bar, θα δώσει τη δυνατότητα να συνδεθεί στις αρχές του 2021 η βιομηχανία Β. Μαλιούρης Α.Β.Ε., γεγονός που θα της δώσει περαιτέρω ώθηση και θα ισχυροποιήσει τη θέση της έναντι του ανταγωνισμού. Το φυσικό αέριο προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί στις συσκευές προθέρμανσης, στους φούρνους και τα ξηραντήρια της βιομηχανίας, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ ~17.000kW, ενώ η μέγιστη ωριαία κατανάλωση φυσικού αερίου θα είναι ίση με 1.700 κυβικά/ώρα και η πίεση τροφοδοσίας 2 bar. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με υψηλή τεχνογνωσία και συνέπεια στο προγραμματισμό της, ενισχύει τις υποδομές και αναπτύσσει το δίκτυο διανομής, στηρίζοντας τη βιομηχανία αλλά και την τοπική οικονομία στις περιοχές της Αδείας.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης