Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Συνεργασία της ΔΕΔΑ με την ιταλική Technoimpianti και τον ΔΕΣΦΑ για την τροφοδοσία της Πάτρας με LNG

Συνεργασία της ΔΕΔΑ με την ιταλική Technoimpianti και τον ΔΕΣΦΑ για την τροφοδοσία της Πάτρας με LNG
Το σχέδιο της ΔΕΔΑ προβλέπει τη οδική μεταφορά LNG στη Δυτική Ελλάδα, με βυτία που θα ξεκινούν από τη Ρεβυθούσα
Σε συνεργασία με την ιταλική εταιρία Technoimpianti, αλλά και τον ΔΕΣΦΑ, θα προωθήσει η ΔΕΔΑ θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών, τα σχέδια της για τροφοδοσία με υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρεβυθούσα πόλεις της ελληνικής περιφέρειας αρχής γενομένης από την Πάτρα.

Το σχέδιο της ΔΕΔΑ προβλέπει τη μεταφορά με βυτία υγροποιημένου αερίου (LNG), από τις δεξαμενές της Ρεβυθούσας σε 35 ελληνικές πόλεις, αρχής γενομένης από τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πάτρα η οποία έχει 167.000 κατοίκους δεν είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο φυσικού αερίου και εκτιμάται ότι η χρήση του LNG θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά κατά 35%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τροφοδοσία πόλεων της Δυτικής Ελλάδας με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το οποίο θα μεταφέρεται οδικώς με βυτία από τις δεξαμενές αποθήκευσης της Ρεβυθούσας, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΔΕΔΑ, καθώς πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και σύνθετο εγχείρημα αφού πέραν του σωστού σχεδιασμού των δικτύων διανομής, απαιτείται απόλυτη ακρίβεια σε όλα τα στάδια εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος τροφοδοσίας.

Υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία, ενώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις τροφοδοσίας δικτύων διανομής πόλεων, όπως αυτές της Δυτικής Ελλάδας με οδική μεταφορά του LNG. Η πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση της τροφοδοσίας της Σαρδηνίας στην Ιταλία.

Για να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και ασφάλειας του έργου η ΔΕΔΑ θα συνεργαστεί τόσο με τον ΔΕΣΦΑ, που διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία σε θέματα LNG, όσο και με την ιταλική εταιρία Technoimpianti η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Η ιταλική εταιρία θα μελετήσει, θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο της τροφοδοσίας των δικτύων διανομής με οδική μεταφορά του LNG.

Η ΔΕΔΑ σχεδιάζει να φέρει το φυσικό αέριο σε 35 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας και αυτή την περίοδο εκπονούνται οι σχετικές μελέτες, αναφορικά με τα οφέλη, όσον αφορά το περιβάλλον, καθώς και για τις νέες θέσεις εργασίας που διανοίγονται στις τοπικές οικονομίες.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης