Ενέργεια

Μέτρα της Chevron για μείωση της εξάρτησης από τον άνθρακα - Πώς ορίζει το «μη βιώσιμο»

Μέτρα της Chevron για μείωση της εξάρτησης από τον άνθρακα - Πώς ορίζει το «μη βιώσιμο»
Αγκαλιάζουμε ένα μέλλον χαμηλότερου άνθρακα, τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Chevron, Mike Wirth

Η Chevron έχει λάβει μέτρα για να μειώσει την εξάρτηση  πετρελαίου και φυσικού αερίου από τα ορυκτά καύσιμα, θέτοντας μια πορεία προς ένα ενεργειακό σύστημα με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mike Wirth στον Jim Cramer της CNBC την Τετάρτη (9/12).

«Αγκαλιάζουμε ένα μέλλον χαμηλότερου άνθρακα. Περιμένουμε ένα χαμηλότερο ενεργειακό σύστημα άνθρακα. Το ενεργειακό σύστημα κινείται πάντα προς χαμηλότερο άνθρακα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απάντηση δόθηκε κατόπιν ερωτήματος σχετικά με την διαχείριση των κονδυλίων που λαμβάνουν υπόψη τους τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικά κριτήρια διακυβέρνησης (ESG). Οι επενδυτές της ESG επιδιώκουν να επενδύσουν σε εταιρείες που επικεντρώνονται στο μέλλον της ενέργειας, αφήνοντας λίγο χώρο στα χαρτοφυλάκια τους για εταιρείες που ασχολούνται με την παραδοσιακή ενέργεια όπως τα ορυκτά καύσιμα ή ο άνθρακας.

H στρατηγική της  Chevron 

«Το ενεργειακό σύστημα ήταν πάντα σε μεταβατικό στάδιο και επενδύουμε σήμερα», δήλωσε ο Wirth, ο οποίος εξήγησε ότι η Chevron, κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου των ΗΠΑ, επενδύει σε έργα που είναι «καλά για τους μετόχους και καλό για το περιβάλλον».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «αν επενδύσουμε απλώς σε πράγματα που είναι καλά για τους μετόχους και αγνοήσουμε το περιβάλλον, αυτό δεν είναι βιώσιμο. Και αν το μόνο που κάνουμε είναι να επενδύσουμε σε πράγματα που έχουν περιβαλλοντική υπόθεση και δεν δημιουργούν αξία και αποδόσεις για τους μετόχους, ούτε αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Η Chevron επικεντρώνεται στην παροχή υψηλών αποδόσεων στους μετόχους μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές άνθρακα, είπε. Ορισμένες από αυτές τις πρωτοβουλίες, πρόσθεσε, περιλαμβάνουν υδρογόνο και τεχνολογίες για την κλιμάκωση των έργων.

Τον Σεπτέμβριο, η Chevron ανακοίνωσε μια κοινή επιχείρηση που ονομάζεται CalBioGas LLC, μια προσπάθεια σε συνεργασία με την California Bioenergy και τους τοπικούς γαλακτοπαραγωγούς. Η California Bioenergy ασχολείται με τη μετατροπή της βιομάζας σε καθαρή ενέργεια. Η συνεργασία ξεκίνησε την παραγωγή ανανεώσιμου φυσικού αερίου από γαλακτοκομικές εκμεταλλεύσεις στο Kern County, το οποίο βρίσκεται βόρεια του Λος Άντζελες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης