Χρηματιστήριο & Αγορές

JP Morgan: Άνοδος 25% στα χρηματιστήρια το 2021 με εισροές 1,1 τρισ σύμφωνα με το Bloomberg

JP Morgan: Άνοδος 25% στα χρηματιστήρια το 2021 με εισροές 1,1 τρισ σύμφωνα με το Bloomberg
Μέχρι και το νέο έτος τραβάνε οι διαπραγματεύσεις Pelosi - Ρεπουμπλικάνων για το νέο πακέτο
Η Wall βρίσκεται σε φάση αναμονής καθώς μετά από ένα ράλυ διαρκείας και πριν την επιχείρηση μαζικών εμβολιασμών "μαζεύει" δυνάμεις για ένα αισιόδοξο 2021.
Βραχυπρόθεσμα όμως, οι δηλώσεις Pelosi δείχουν, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους για το stimulus μπορεί να κρατήσουν και την περίοδο των Εορτών, ενώ η κόπωση της οικονομίας φάνηκε από την επιδείνωση των στοιχείων στα επιδόματα ανεργίας.
Παρά ταύτα σύμφωνα με την JP Morgan προβλέπει ότι 1,1 τρισ δολ θα μπουν στις αγορές το 2021 υιοθετώντας και αυτή ένα bull σενάριο.
Και αυτό γιατί η ζήτηση για μετοχές θα ανέβει κατά 600 δισ δολ ενώ η προσφορά θα περιορισθεί κατά 500 δισ δολ, στα χαμηλά του 2016 και 2018 σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg.
Oι μεγαλύτερες εισροές θα έλθουν από το retail καθώς οι επενδυτές  θα τοποθετούν περί τα 40 δισ δολ τον μήνα, που είναι κοντά στα ιστορικά μέσα επίπεδα.
Τα κρατικά funds και οι κεντρικές τράπεζες αναμένονται με ελεγχόμενες τοποθετήσεις και για αυτό οι παθητικοί επενδυτές θα ανεβάσουν ποσοστά που μείωσαν την παρελθούσα χρονά.
Αναμένεται μια χρονιά αντίστοιχη σε εισροές του 2019 και οι μετοχές διεθνώς θα ανέβουν 25% αναφέρουν οι άνθρωποι της JP Morgan.


Xωρίς συμφωνία ακόμα για το νέο πακέτο


Πάντως η Pelosi ανέφερε ότι μπορεί μεν οι διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους να τραβήξουν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά θα πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα. Η 18η Δεκεμβρίου θα είναι η ιδανική μερομηνία, καθώς λήγει η προθεσμία για πακέτο χρηματοδότησης της νέας κυβέρνησης.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το νέο έτος, 12 εκατ άνεργοι απειλούνται να μείνουν αβοήθητοι, καθώς πολλά προγράμματα της FED λήγουν στο επόμενο διάστημα.


Οι εκτιμήσεις της JP Morgan


jp10.12


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης