Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spuntik V - Κορωνοϊός: Παραδόθηκε σχεδόν σε όλες της περιοχές της Ρωσίας για τον εμβολιασμό

Spuntik V - Κορωνοϊός: Παραδόθηκε σχεδόν σε όλες της περιοχές της Ρωσίας για τον εμβολιασμό
Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, υπογράμμισε πως το Sputnik V που προορίζεται για εμβολιασμό ιατρών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Putin έχει παραδοθεί σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας
Η παράδοση του εμβολίου σε ολόκληρη την ρωσική επικράτεια έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με εξαίρεση δύο περιοχές, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό.
Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, υπογράμμισε σήμερα (11/12) πως το Sputnik V που προορίζεται για εμβολιασμό ιατρών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις οδηγίες του Putin, έχει παραδοθεί σε όλες τις περιοχές της χώρας, εκτός από τις περιοχές Μαγκαντάν και Τσουκόκτα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε πως:
«Ο Ρώσος πρόεδρος μας ανέθεσε το καθήκον να εξασφαλίσουμε την προμήθεια εμβολίου Sputnik V σε όλες τις περιοχές έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, προκειμένου να ξεκινήσει ο μεγάλης κλίμακας εμβολιασμός εργαζομένων στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικών.
Αυτό ισχύει και για το υπουργείο Άμυνας».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως αυτό το έργο έχει εκπληρωθεί, δηλαδή όλες οι περιοχές έχουν ήδη εφοδιαστεί, με εξαίρεση δύο, το Μαγκαντάν και την Τσουκόκτα.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δώσει εντολή να αρχίσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί την τρέχουσα εβδομάδα, ενώ από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας, να επισημαίνει πως οι Αρχές δεν θα χάσουν αυτή την προθεσμία.
«Μπορώ να πω σήμερα πως θα τηρήσουμε την προθεσμία.
Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου έχουν ήδη σταλεί σε περιοχές, πλησιάζουμε σταδιακά τους στόχου» είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης