Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Net Zero Asset Manager: Διαχείριση 9 τρισ. δολ. για μηδενικές εκπομπές CO2 το 2050

Net Zero Asset Manager: Διαχείριση 9 τρισ. δολ. για μηδενικές εκπομπές CO2 το 2050
Στόχος να βοηθήσει τους πελάτες να διασφαλίσουν ότι τα χαρτοφυλάκια τους είναι ουδέτερα ως προς τον άνθρακα έως το 2050
Μια ομάδα 30 διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων με διαχείριση άνω των 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ξεκίνησε την Πρωτοβουλία Net Zero Asset Managers την Παρασκευή 11/12/2020 για να βοηθήσει τους πελάτες να διασφαλίσουν ότι τα χαρτοφυλάκια τους είναι ουδέτερα ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

Ο όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει τη Schroders και την UBS Asset Management, ανακοίνωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στην εξασφάλιση πραγματικών μειώσεων των εκπομπών στις εταιρείες στις οποίες επενδύουν και θα συνεργαστεί με πελάτες για τους στόχους τους για την απαλλαγή από τον άνθρακα.
Δεσμεύθηκαν επίσης να θέσουν ενδιάμεσους στόχους για το ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζονται σύμφωνα με τη συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού, η οποία στοχεύει να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα μέχρι τα μέσα του αιώνα.

«Δεν μπορούμε να επιλύσουμε μεγάλα προβλήματα όπως η κλιματική αλλαγή και η ταχεία μείωση της βιοποικιλότητας από μόνα μας. Αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να θέσουμε ένα σαφές παράδειγμα για την ευρύτερη βιομηχανία, να συνεργαστούμε και να ενθαρρύνουμε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να ακολουθήσουν το ίδιο », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Robeco Gilbert Van Hassel.
Οι ενδιάμεσοι στόχοι θα επανεξετάζονται τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια και σταδιακά αναβαθμίστηκαν έως ότου όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειριζόταν η ομάδα ευθυγραμμίστηκαν με τον στόχο καθαρού-μηδέν, ανέφερε η ανακοίνωση.
«Το πραγματικό τεστ θα είναι το πόσο γρήγορα οι υπογράφοντες μεταφράζουν τη φιλοδοξία σε δράση κλιμακώνοντας τη δέσμευσή τους με τις εταιρείες», δήλωσε ο Peter Uhlenbruch, επικεφαλής των επενδυτικών προτύπων στο ShareAction, το οποίο προωθεί τις υπεύθυνες επενδύσεις.

Πρωτοβουλία

Η έναρξη της πρωτοβουλίας έρχεται πριν από την πενταετή επέτειο της Συμφωνίας του Παρισιού και καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κοιτάζουν τον επόμενο γύρο των παγκόσμιων συνομιλιών για το κλίμα στη Σκωτία το 2021, όπου οι χώρες επιδιώκουν να συμφωνήσουν σκληρότερους στόχους.
«Η πρωτοβουλία Net Zero Asset Managers αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή στο δρόμο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», δήλωσε ο David Blood, ανώτερος συνεργάτης της Generation Investment Management.
«Η μετάβαση στο καθαρό μηδέν θα είναι ο μεγαλύτερος μετασχηματισμός στην οικονομική ιστορία και θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι απλά δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο», είπε.

Μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι AXA Investment Managers, DWS, Calvert Research and Management, M&G, BMO Global Asset Management και Sarasin & Partners.
Η Lucie Pinson, ιδρυτής και διευθυντής της Reclaim Finance, δήλωσε ότι ήταν δύσπιστη για τη νέα πρωτοβουλία. «Χωρίς αμφιβολία, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα «φορτηγό» περισσότερο φιλοδοξία από τους επενδυτές. Θα το παραδώσει αυτή η ομάδα; Φαίνεται απίθανο δεδομένου ότι δεν υπάρχει συλλογική δέσμευση για τον αποκλεισμό του άνθρακα ή για τη διακοπή της επέκτασης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. "


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης