Σημαντικό deal της Brookfield Renewable με την απόκτηση χαρτοφυλακίου 1 GW στις ΗΠΑ

Σημαντικό deal της Brookfield Renewable με την απόκτηση χαρτοφυλακίου 1 GW στις ΗΠΑ
Στους στόχους της Brookfield Renewable περιλαμβάνεται η απαλλαγή από άνθρακα

Η Brookfield Renewable και οι θεσμικοί της εταίροι θα αποκτήσουν ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο πό την Exelon Generation Company, η οποία περιλαμβάνει 360MW ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ και 700 MW υπό ανάπτυξη, για 810 εκατομμύρια δολάρια, καλύπτοντας 600 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συναλλαγή αποτελεί ευκαιρία για απόκτηση ενός λειτουργικού χαρτοφυλακίου με προηγμένα έργα. Η Brookfield Renewable σκοπεύει να αξιοποιήσει την κλίμακά της, καθώς τις λειτουργικές και εμπορικές δυνατότητές της, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Συνεργασίες με κοινούς στόχους

Ο διευθύνων σύμβουλος της Brookfield Renewable, Connor Teskey (εικόνα εξωφύλλου) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπήκαμε στο χώρο διανομής το 2017, καθώς εντοπίσαμε μια σημαντική ευκαιρία να χτίσουμε μια επιχείρηση υψηλής ποιότητας σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά. Έκτοτε, έχουμε επεκτείνει την επιχείρηση καθώς επιταχύνεται η μείωση του κόστους στην ηλιακή τεχνολογία και οι φιλοδοξίες απανθρακοποίησης από εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες».

Αναφορικά με το νέο deal, υπογράμμισε ότι: «Σήμερα, είμαστε ιδιοκτήτες μιας από τις κορυφαίες επιχειρήσεις κατανεμημένης γενιάς στις ΗΠΑ, με βαθιές δυνατότητες λειτουργίας, ανάπτυξης και δημιουργίας, και ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 2000 MW που δημιουργεί υψηλής ποιότητας συμβατικές ταμειακές ροές που διαφοροποιούνται ανάλογα με τη γεωγραφία και τον πελάτη. Αυτή η επένδυση αντιπροσωπεύει τη συνέχιση αυτής της στρατηγικής και προωθεί τον στόχο μας να συνεργαστούμε με εταιρείες και άλλα ιδρύματα για να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν τους στόχους τους για την απαλλαγή από τον άνθρακα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης