Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα σήμερα 14/12 για βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ και λιανεμπόριο με click away

Πρεμιέρα σήμερα 14/12 για βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ και λιανεμπόριο με click away
Εξαιρετικά αργή η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων
Ύστερα από έξι εβδομάδες lockdown και με την επιδημία του κορωνοϊού να αποκλιμακώνεται εξαιρετικά αργά, η αγορά ανοίξει μερικώς από σήμερα Δευτέρα 14/12, με τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια, τα ΚΤΕΟ αλλά και το λιανεμπόριο έστω και με … click away να κάνουν πρεμιέρα.
Και ενώ οι έμποροι ήδη έχουν εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει το click away, κυβέρνηση και επιστήμονες προειδοποιούν πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν σωστά οι κανόνες, οι όροι και οι  προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, τότε τα καταστήματα θα κατεβάσουν και πάλι ρολά.
Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν πως παρά τα ενθαρρυντικά νέα από τον χθεσινό αριθμό των μολύνσεων (693), η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, κάτι που σημαίνει πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει πολύ υψηλό και πως δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση και εφησυχασμός.
Σε αυτό το πλαίσιο διατυπώνουν τις επιφυλάξεις τους τόσο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου έστω και με τον τρόπο του click away όσο κυρίως για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προειδοποιώντας πως θα πρέπει να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις και η κάθε οικογένεια να περάσει μόνη της τις γιορτές με το μικρότερο δυνατό αριθμό ατόμων.
Προς αυτήν την κατεύθυνση στοχεύει και η πρόθεση της κυβέρνησης να μην επεκτείνει τις ώρες μετακίνησης τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε μια προσπάθεια να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι μετακινήσεις των πολιτών.
Άλλωστε, όπως επισημαίνουν κυβέρνηση και επιστήμονες, το ΕΣΥ εξακολουθεί να παραμένει υπό πίεση, μια και οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 552 και η κάλυψη των ΜΕΘ εξακολουθεί να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Υπό αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να υπάρξει καμία επιστροφή σε σχετικά κανονικούς ρυθμούς, μια και η κυβέρνηση διά στόματος πρωθυπουργού έχει καταστήσει σαφές πως πρέπει να μειωθεί σημαντικά η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας, για να μπορέσουν οικονομία και κοινωνία να επανέλθουν σε μια κατάσταση σχετικής κανονικότητας.

Σύψας: Δεν έχουν περάσει τα δύσκολα – Βραδεία η αποκλιμάκωση της επιδημίας - Θα ζοριστούμε τον Ιανουάριο

Τη θέση ότι δεν περάσει ακόμα τα δύσκολα όσον αφορά την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Ν. Σύψας, ο οποίος τόνισε ότι είναι βραδεία η αποκλιμάκωση της επιδημίας.
Σε δηώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας είπε ότι «υπάρχει μια πολύ βραδεία αποκλιμάκωση της επιδημίας όπως φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην απόδοση του lockdown.
«Τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη, καθώς όσον αφορά τις νοσηλείες και τους αθανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή.
Το άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά.
Το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας.
Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε.
Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown» είπε ο κ.Σύψας, αναφέροντας πως δεν έχουμε επιλογές.
Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away», ενώ για τις γιορτές τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουμε «καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας».
«Με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», επεσήμανε ο κ.Σύψας, ο οποίος εκτίμησε ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε τα σχολεία, τουλάχιστον τα δημοτικά, θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.
«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας.
Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία» ανέφερε ο κ.Σύψας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των εκκλησιών.
«Η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις.
Πρέπει να κάνει το καθήκον της.
Πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα.
Προέχει η δημόσια υγεία.
Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο» είπε ο κ.Σύψας.

Πρεμιέρα για βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ

Ρολά ανέβασαν σήμερα Δευτέρα 14/12 βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία καθώς και τα ΚΤΕΟ.
Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 7:00 έως τις 21:00.
Σύμφωνα με την απόφαση για τα νέα μέτρα:

Βιβλιοπωλεία
 - Για τα βιβλιοπωλεία, επιτρέπεται το λιανικό εμπόριο βιβλίων από εξειδικευμένα καταστήματα με κύριο ΚΑΔ 47.61 υπό τις προϋποθέσεις:
α) Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
β) Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
γ) Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
δ) Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.
     
Κομμωτήρια
- Η λειτουργίατων κομμωτηρίων αφορά:
στις υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10,
τις υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11,
τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01,
τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02,
τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12, τις υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01,
τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03
και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:
      - Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
      - Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
      - Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
      - Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
      - Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
      - Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
      - Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.
     
ΚΤΕΟ
Για τις υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών/ΚΑΔ 71.20.14.00 προβλέπεται ότι:
- Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
- Μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα άτομα.

Πρεμιέρα λιανεμπορίου με click away

Πρεμιέρα για τη μέθοδο «click away» και πλέον, έως τις 7 Ιανουαρίου επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στο κατάστημα για την παραλαβή της παραγγελίας του.
Με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών.
Ωστόσο, δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, έχει ξεκαθαριστεί ότι «εάν γίνει συνωστισμός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την διαδικασία», ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν πελάτες μέσα σε καταστήματα, θα επιβάλλονται ποινές.
Επίσης, για την παραλαβή της παραγγελίας θα πρέπει ο καταναλωτής να κινείται εντός της ίδιας περιφέρειας.
Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ.
Σημειώνεται ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα νέα μέτρα (Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020) προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.
Στην απόφαση  με τα νέα μέτρα (Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020) προβλέπονται τα εξής:
- Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο.
- Το ωράριο των καταστημάτων τροφίμων επεκτείνεται έως τις 21:00 μμ αντί 20:30.
Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.
- Τα καταστήματα τροφίμων έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν τις Κυριακές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Δωρεάν τα μηνύματα για click away για καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα

Δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για όσους καταστηματάρχες δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις παραγγελίες μέσω click away.
Μάλιστα, οι επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop θα μπορούν να χρησιμοποιούν την μετεξέλιξη της ειδικής πλατφόρμας e-katanalotis που θα είναι σε ισχύ από Δευτέρα, στην οποία επίσης οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν , πέραν των τιμών προϊόντων σούπερ μάρκετ και τις τιμές καυσίμων.
Αναφορικά με τα μηνύματα για τους εμπόρους χωρίς ηλεκτρονικό κατάστημα, η πλατφόρμα του υπουργείου θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την επικοινωνία μεταξύ καταναλωτή και εμπόρου.
Έτσι, θα στέλνει τόσο ο καταναλωτής ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας, όσο και ο έμπορος, στη συνέχεια θα ταυτοποιείται ο αριθμός παραγγελίας και μέσω της πλατφόρμας θα πηγαίνει στον καταναλωτή το sms για να μετακινηθεί και να παραλάβει το εμπόρευμα που έχει παραγγείλει.
Πάντως, θα είναι δωρεάν μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis θα είναι το μήνυμα που θα έπρεπε να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη.

Δεν θα διευρυνθεί το ωράριο για τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Δεδομένου ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σημειώνεται ότι πλέον, από την Κυριακή 13/12 και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021  η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 22:00 το βράδυ.
Πλέον, οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είναι τις 22:00 μέχρι τις 05:00 το πρωί.  
Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει για το ρεβεγιόν πως θα είναι η κάθε οικογένεια μόνη της ή με ακόμη μία οικογένεια ή 9 άτομα, ενώ αυτό που εξετάζεται είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου.

Το ημερολόγιο των Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

Κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν

1. λιανεμπόριο
2. σχολεία
3. εστίαση
4. διασκέδαση
5. ψυχαγωγία
6. χιονοδρομικά κέντρα
7. χειμερινά θέρετρα
8. εμπορικά κέντρα και mall

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Τριήμερη υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου και Τρίτη 6 Ιανουαρίου

1. Λειτουργία των εκκλησιών, με 9 άτομα σε κάθε ενορία και έως 25 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς.
2. Ματαίωση της τελετής αγιασμού των υδάτων.
Σε περίπτωση, ωστόσο, καταστρατήγησης του νέου πλαισίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε πως «θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε αυτή τη διαδικασία».

Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ

Στην απόφαση  με τα νέα μέτρα (Δ1α/ΓΠ.οικ.80189/12.12.2020) αναφέρεται ότι απαγορεύεται να πωλούν τα καταστήματα τροφίμων (super market), με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:
α) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,
β) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,
γ) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,
δ) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο ειδών ύπνου (ΚΑΔ 47.51.51.08), το λιανικό εμπόριο κουβερτών και κλινοσκεπασμάτων ταξιδιού (εκτός από ηλεκτρικές κουβέρτες) [ΚΑΔ 47.51.51.17] και το λιανικό εμπόριο παπλωμάτων (ΚΑΔ 47.51.51.29)/ΚΑΔ 47.51,
ε) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,
στ) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο βυσμάτων, πριζών και άλλων συσκευών για τη διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων που δεν καταχωρούνται αλλού [π.δ.κ.α.](ΚΑΔ 47.54.54.07), το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών θερμαντικών αντιστάσεων (ΚΑΔ 47.54.54.12), το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών κουβερτών (ΚΑΔ 47.54.54.13), το λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης κλειστών χώρων και εδάφους (ΚΑΔ 47.54.54.16)/ΚΑΔ 47.54,
ζ) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα (ΚΑΔ 47.59.56.16), του λιανικού εμπορίου ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37), καθώς και του λιανικού εμπορίου συσκευών υγραερίου οικιακής χρήσεως (ΚΑΔ 47.59.58.38)/ΚΑΔ 47.59,
η) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων (ΚΑΔ 47.65.67.02), λιανικού εμπορίου εορταστικών ειδών γενικά (ΚΑΔ 47.65.67.06), λιανικού εμπορίου εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κ.λπ. (ΚΑΔ 47.65.67.07)/ΚΑΔ 47.65,
θ) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, εξαιρουμένων του λιανικού εμπορίου καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43), του λιανικού εμπορίου ανδρικών ή αγορίστικων παλτών, ημί-παλτων, καπών, επενδυτών, άνορακ, αδιάβροχων, αντιανεμικών και παρόμοιων ειδών (ΚΑΔ 47.71.71.08), του λιανικού εμπορίου γυναικείων ή κοριτσίστικων παλτών, ημίπαλτων, καπών, επενδυτών, άνορακ, αδιάβροχων, αντιανεμικών και παρόμοιων ειδών (ΚΑΔ 47.71.71.22) και του λιανικού εμπορίου ομπρελών (ΚΑΔ 47.71.71.48)/ΚΑΔ 47.71 και
ι) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση το λιανικό εμπόριο ειδών υποδηματοποιίας (ΚΑΔ 47.72.72.02)/ΚΑΔ 47.72.

Στους 3.625 οι νεκροί

Στους 3.625 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε693 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Πλέον, ο  συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124.534, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.
Τα 5.109 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.564 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Image
Επιπλέον, 552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.
Οι 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Image
To 77.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Επίσης, 730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Image
Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.625 θανάτους συνολικά στη χώρα.
Οι 1.448 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Image
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image
Image
Image

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης