Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

H EUNICE ENERGY GROUP φέρνει την ενεργειακή αυτονομία της Τήλου … στο σπίτι μας

H EUNICE ENERGY GROUP φέρνει την ενεργειακή αυτονομία της Τήλου … στο σπίτι μας

Άρθρο του Βασίλη Τσιμάρα, Electrical Engineer MEng, Head of Electrical Engineering EUNICE ENERGY GROUP (EEG) - vtsimaras@eunice-group.com

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και τις εγχώριες θεσμικές εξελίξεις για την εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκών, μικρών ανεμογεννητριών κλπ) αποθήκευσης και αυτοδιαχείρισης της ενέργειας σε κατοικίες και επιχειρήσεις, όλοι οι πολίτες στη χώρα μας θα μπορούν να αποκτήσουν την ελευθερία και την επιλογή:

  • Να αξιοποιούν τους άπλετους και αειφόρους φυσικούς πόρους, όπως είναι ο αέρας και ο ήλιος
  • Να επιλέγουν τεχνολογίες αιχμής, που σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα από ελληνικά μυαλά και ελληνικά χέρια, με σημαντική εγχώρια προστιθέμενη αξία
  • Να παράγουν
  • Να αποθηκεύουν
  • Να διαχειρίζονται
  • Να ανταλλάσσουν μεταξύ τους και όταν περισσεύει να διοχετεύουν πουλώντας στο δίκτυο καθαρή ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές
  • Να συμμετέχουν στη νέα μεγάλη αγορά του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, με άμεσα και μεσοπρόθεσμα οικονομικά οφέλη
  • Να γίνονται NetProsumers και ενεργειακά ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Αυτές τις επιλογές και δυνατότητες έχει κάνει ήδη πραγματικότητα και τις προσφέρει σε κατοικίες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες το σύστημα Aftonomo το οποίο είναι η καινοτόμα ολοκληρωμένη λύση ενεργειακής αυτονομίας και  ανεξαρτησίας που ανέπτυξε ο ελληνικός ενεργειακός Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG), σε συνεργασία με την εταιρεία JOLT.

Το Aftonomo του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», το οποίο έρχεται ως διάδοχο σχήμα των επιτυχημένων προγραμμάτων «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» αλλά και ως πρώτο μεγάλο βήμα, που συνδυάζει την ενεργειακή αναβάθμιση με την ενεργειακή αυτονομία των κτιρίων.

Αφετηρία του Aftonomo, αποτελεί η εφαρμοσμένη τεχνολογία στο μοναδικό στην Ευρώπη εν λειτουργία έργο παραγωγής, αποθήκευσης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας από τον αέρα και τον ήλιο. Το συγκεκριμένο έργο στο νησί της Τήλου, υλοποίησε και λειτουργεί ο ελληνικός ενεργειακός Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP, κερδίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση.

jk

Φωτογραφία 1: Το σύστημα έργο παραγωγής, αποθήκευσης και έξυπνης διαχείρισης ενέργειας από ΑΠΕ της EUNICE ENERGY GROUP στην Τήλο

Ο Όμιλος εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία, το σύστημα Aftonomo σε κατοικίες και επιχειρήσεις στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια της χώρας, με χειροπιαστά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, αξιοποιώντας την εμπειρία του στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία συστημάτων αυτονομίας, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής και υλοποιώντας πρώτος τις ιδέες του μέλλοντος.

Στις κατοικίες και επιχειρήσεις που λειτουργεί το Aftonomo της EUNICE ENERGY GROUP έχουν τοποθετηθεί συστήματα φωτοβολταϊκών στις στέγες, αποθηκευτικά συστήματα μπαταρίας λιθίου και τριφασικοί υβριδικοί inverters. Τον εξοπλισμό, συμπληρώνει το σύστημα έξυπνης ενεργειακής διαχείρισης, το οποίο μέσω της εφαρμογής για smartphone αλλά και μιας σειράς έξυπνων μετρητών και έξυπνων διακοπτών, διαχειρίζεται τη διακίνηση της παραγόμενης ενέργειας προς το φορτίο, το αποθηκευτικό σύστημα και το δίκτυο, προγραμματίζει τη λειτουργία φορτίων και προσαρμόζει τα επίπεδα της κατανάλωσης, ώστε οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια να καλύπτονται στον μέγιστο βαθμό από την αυτοπαραγωγή.

TI ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ AFTONOMO ΤΗΣ EEG ΜΟΝΑΔΙΚΟ;

1. Πλατφόρμα διαστασιολόγησης για μηχανικούς:

Η πλατφόρμα λειτουργεί σε online περιβάλλον και ο μηχανικός μπορεί με μια απλή δωρεάν εγγραφή να εισάγει βασικά δεδομένα και στοιχεία της εγκατάστασης μιας κατοικίας. Λαμβάνει απευθείας το αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης λύσης συστήματος Aftonomo το οποίο πρόκειται να εγκαταστήσει ο ίδιος στον πελάτη του.

Η πλατφόρμα διαστασιολόγησης παρέχεται από τον Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP δωρεάν στο μηχανικό/εγκαταστάτη είτε μέσω του συνδέσμου https://mixanikos.aftonomo.gr/ είτε μέσω της ιστοσελίδας του Ομίλου http://eunice-group.com/gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%8a%cf%8c%ce%bd%cf%84%ce%b1/aftonomo-by-eeg/ ή και μέσα από την επίσημη σελίδα του Aftonomo https://aftonomo.eunice-group.com/

2. Έξυπνη διαχείριση ενέργειας – Σύστημα JOLT:

Το Aftonomo του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP είναι πλήρως συμβατό με το JOLT, το ολοκληρωμένο δηλαδή σύστημα έξυπνης διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας για επιχειρήσεις και σπίτια. Το JOLT περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα έξυπνων συσκευών (smart devices) και εφαρμογών που επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει και να διαχειρίζεται την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει και καταναλώνει. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται έξυπνοι μετρητές (smart meters) για την καταγραφή και την εποπτεία σε πραγματικό χρόνο των καταναλώσεων καθώς και τηλεχειριζόμενοι διακόπτες (smart switches) και έξυπνες πρίζες (smart plugs) για τον έλεγχο των φορτίων.

ghp

Φωτογραφία 2: Πλήρης έλεγχος & διαχείριση της ενέργειας με το σύστημα JOLT

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΩΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ EEG.

Ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη πρωτοποριακών και ολοκληρωμένων λύσεων παραγωγής και αξιοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα και πρωταγωνιστεί στους αναδυόμενους κλάδους της ηλεκτροκίνησης και της αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Με σημαντική θέση στο διεθνή ενεργειακό χάρτη, παρέχει προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις ενέργειας αποκλειστικά από ΑΠΕ. Εξελίσσει και καθιερώνει καινοτομίες που διαμορφώνουν την αγορά ενέργειας και αλλάζουν τα δεδομένα στην Ελλάδα.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Μια τέτοια καινοτομία είναι και το S4S (Storage for Sustainability, Smart Grid, Solutions, Security), το σύστημα έξυπνης διαχείρισης και διακίνησης ενέργειας που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη νησιωτική περιοχή των Δωδεκανήσων καθιστώντας την Τήλο ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στην Ευρώπη.

Το S4S συνδυάζει διαφορετικές μορφές ΑΠΕ με αποθήκευση και έξυπνη διαχείριση της ενέργειας. Το πλήρως τεχνολογικό μοντέλο του S4S χρηματοδοτήθηκε, αναπτύχθηκε, εγκαταστάθηκε και λειτουργεί από τον Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP στην Τήλο, αποτελώντας το μοναδικό σε λειτουργία έργο που κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση και την καθιέρωση του στην τεχνολογική πρωτοπορία της παραγωγής καθαρής ενέργειας, από τον αέρα και τον ήλιο. Στην πράξη, το S4S, συλλέγει, αποθηκεύει και αναλύει μετεωρολογικά, ενεργειακά και τεχνικά δεδομένα, δεδομένα κατάστασης φόρτισης του αποθηκευτικού συστήματος μπαταρίας και στοιχεία λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίσει αδιάλειπτη τροφοδοσία, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ελέγχοντας πλήρως την παραγωγή και την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόσφατα, ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP, ανακοίνωσε τη συνέχεια αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας με την αναπαραγωγή του μοντέλου S4S και τη διάχυση της τεχνογνωσίας σε ακόμα τέσσερα νησιά: Ανάφη, Δονούσα, Λέρο και Φούρνους Κορσεών.

 

TI EINAI O NETPROSUMER KAI ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Έως σήμερα, η ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές υποστηρίζεται και προωθείται στο πλαίσιο της ιδεολογίας του “Prosumer”, καθιερώνοντας πλέον την ορολογία αυτή ως μια παγκόσμια τάση στην αγορά ενέργειας. Ο Prosumer παράγει μόνος του, μέσω Ανανεώσιμων Πηγών, την ενέργεια την οποία καταναλώνει.

H ενέργεια που παράγεται από τον άνεμο, τον ήλιο και άλλες ΑΠΕ είναι άφθονη. Οι τεχνολογίες είναι ήδη διαθέσιμες, και σήμερα διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα μέσα στην οποία οι μέχρι τώρα παραγωγοί – καταναλωτές ενέργειας, είναι σε θέση να αποθηκεύουν, να διαχειρίζονται και να μοιράζονται μέσω συστημάτων peertο-peer, μέρος ή το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Να εξελίσσονται δηλαδή σε NetProsumers, αλληλοεπιδρώντας με το δίκτυο και με άλλους χρήστες.

O NetProsumer διαθέτει οικολογική συνείδηση, επιθυμεί μεγαλύτερη αυτονομία και ανεξαρτησία και επιδιώκει ορθολογική διαχείριση στην κατανάλωση ενέργειας μέσω των τεχνολογικών εξελίξεων, της ψηφιοποίησης της τεχνολογίας, του Blockchain και του Internet of Things (IoT). Αποκτά έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει σε ευφυή μικρο-δίκτυα (smart micro-grids) και ενεργειακές κοινότητες (energy communities) με στόχο όχι μόνο να γίνει ενεργειακά Αυτόνομος & Ανεξάρτητος, αλλά να έχει και τη δυνατότητα να κερδίζει χρήματα από την πώληση της αποθηκευμένης ηλεκτρικής ενέργειας και από την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών προς το δίκτυο ηλεκτροδότησης ή προς τους άλλους εμπλεκομένους στην αγορά ενέργειας.

ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ…ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!

ubn

Φωτογραφία 3: Από την Τήλο…στο σπίτι σου με τον Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP

Η ανάπτυξη του S4S επικεντρώνεται σε μια ολοκληρωμένη λύση που συνδυάζει παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ με την αποθήκευση και την έξυπνη διαχείριση αυτής. Στοχεύει στην εξυπηρέτηση των NetProsumers και των μελών των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ενώ ως εφαρμογή για Smart Grids ανοίγει το δρόμο για διάχυση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας του έργου και στον οικιακό τομέα με τη δημιουργία του συστήματος Aftonomo του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP.

Τελευταία, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη για μια ολοκληρωμένη ενεργειακή λύση που ξεπερνά τη συμβατική αντιμετώπιση των πραγμάτων, που εξασφαλίζει όχι μόνο εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και μεγιστοποίηση της χρήσης ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ. Ταυτοχρόνως, μια τέτοια λύση πρέπει να παρέχει στους πολίτες πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, μειώνουν δραστικά τα έξοδα για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών και τους παρέχουν Ενεργειακή Αυτονομία και Ανεξαρτησία.

Το σύστημα Aftonomo συνδυάζει και αξιοποιεί τεχνολογίες ΑΠΕ, αποθηκευτικά συστήματα μπαταρίας και έξυπνες συσκευές ενεργειακής διαχείρισης, για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικού ρεύματος ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης. Ο NetProsumer, ως χρήστης της εγκατάστασης, αποθηκεύει και καταναλώνει την ενέργεια που ο ίδιος παράγει από μονάδες ΑΠΕ, ενώ μέσω έξυπνων συσκευών, έξυπνων αισθητήρων και έξυπνων μετρητών διασυνδεδεμένων μεταξύ τους μέσω cloud πλατφόρμας, διαχειρίζεται πλήρως την κατανάλωση (επιλογή φορτίων, προγραμματισμός έναρξης/σβέσης φορτίων κτλ.) και την αυτοπαραγωγή (αποθήκευση ενέργειας, έγχυση ενέργειας στο δίκτυο κτλ.) με σκοπό την ενεργειακή εξοικονόμηση και την ενεργειακή ανεξαρτητοποίησή του.

ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Η ενεργειακή ανεξαρτησία επιτρέπει στον NetProsumer να διαχειρίζεται απόλυτα και πλήρως την ενέργεια που παράγει και καταναλώνει ακόμα και όταν διακοπεί η σύνδεση με το δίκτυο. Μέσω του JOLT, του προηγμένου software, που προσφέρει έξυπνες συσκευές, την cloud-based πλατφόρμα διαχείρισης ενέργειας και εφαρμογές για smartphones και υποστηρίζεται από το Aftonomo της EUNICE ENERGY GROUP, ο NetProsumer έχει τη δυνατότητα λήψης των μετρήσεων της κατανάλωσης του, της επεξεργασίας και αποθήκευσης των δεδομένων, της παρακολούθησης της ενεργειακής του κατάστασης και της διαχείρισης της ενέργειας που καταναλώνει. Όλες οι λειτουργίες είναι πλέον ενοποιημένες μέσω λογισμικού που του επιτρέπει το συντονισμό και τη διαχείριση συσκευών, μετρητών και αισθητηρίων οργάνων δημιουργώντας υποδομές επικοινωνίας για καταμερισμό της ενέργειας με βέλτιστο τρόπο και διατήρηση κατάλληλου ενεργειακού αποθέματος στη μπαταρία, διαχείριση της πληροφορίας και λήψη αποφάσεων, απομακρυσμένα οπουδήποτε και αν βρίσκεται, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με ή χωρίς σύνδεση στο δίκτυο.

klu

Φωτογραφία 4: Η ενεργειακή ανεξαρτησία γίνεται πράξη από τον Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ AFTONOMO

kol56

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ 50kW EW16 ΘΕΤΙΣ

H EUNICE WIND, θυγατρική του ομίλου EUNICE ENERGY GROUP, κατασκευάζει την πρώτη και μοναδική ελληνική ανεμογεννήτρια, την EW16 Θέτις με ονομαστική ισχύ 50kW, σε μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής στη Μάνδρα Αττικής. Η EW16 Θέτις, είναι σχεδιασμένη και πιστοποιημένη κατά το διεθνές πρότυπο IEC 61400-2 για ανέμους κλάσης ΙΙ. Ο έξυπνος και αξιόπιστος σχεδιασμός της, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας απλής, αθόρυβης και ταυτόχρονα στιβαρής ανεμογεννήτριας. Η ελαχιστοποίηση των κινούμενων μερών της συνεπάγεται μείωση του κόστους κατασκευής και συντήρησης της, επιτυγχάνοντας βέλτιστη οικονομική απόδοση, και μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής. Συνδέεται απευθείας στη χαμηλή τάση και ενσωματώνεται πλήρως και αρμονικά με το σύστημα διαχείρισης S4S, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μικρο-δίκτυα (micro-grids) και έξυπνα δίκτυα (smart-grids).

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΕΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ (ΠΑΝΕΛ)

Ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP παρέχει υψηλής ποιότητας Φ/Β γεννήτριες για κάθε είδους εφαρμογή. Είτε πρόκειται για οικιακή χρήση είτε για εμπορικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις ακόμα και για ανοιχτές ή υπαίθριες εκτάσεις, τα φωτοβολταϊκά πάνελ της EUNICE ENERGY GROUP, μονοκρυσταλλικής ή πολυκρυσταλλικής τεχνολογίας συνδυάζουν υψηλές αποδόσεις και άψογη αισθητική. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής και χαμηλό κόστος συντήρησης, κατασκευάζονται με τα αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας και υπόκεινται σε τακτικούς ποιοτικούς ελέγχους.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

Για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας η EUNICE ENERGY GROUP παρέχει μπαταρίες Ιόντων Λιθίου (Li-ion) τεχνολογίας LFP (lithium iron phosphate). Πρόκειται για μπαταρίες υψηλής τάσης (high-voltage battery), χωρητικότητας 5,8kWh οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή συνολική αποθηκευτική ικανότητα, ενώ η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων και της προόδου της τεχνολογίας LFP, εξασφαλίζει ασφάλεια στη λειτουργία και βελτιωμένη αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες. Οι μπαταρίες διαθέτουν 10ετή εγγύηση και αποτελούν ευέλικτη, αξιόπιστη και υψηλών επιδόσεων λύση για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Σε μια Φ/Β εγκατάσταση, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το σωστό σύστημα στήριξης. Στηρίζει και προστατεύει τα Φ/Β πάνελ από δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπως ο άνεμος και η βροχή, επιδρώντας καταλυτικά στη διάρκεια ζωής ολόκληρου του συστήματος αυτοπαραγωγής. Ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP προσφέρει συστήματα στήριξης Φ/Β, υψηλών προδιαγραφών για απόλυτη σιγουριά και ασφάλεια, με ευέλικτο σχεδιασμό για γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση. Είναι ιδανικά για επίπεδες επιφάνειες και ελεύθερες εκτάσεις, για διαφόρων ειδών στέγες και για οροφές με μόνωση, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και είδος εφαρμογής.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ ΙΣΧΥΟΣ (INVERTERS)

Για τη βέλτιστη απόδοση και λειτουργία ενός Φ/Β συστήματος, κομβικής σημασίας είναι η ποιότητα και η λειτουργία του μετατροπέα ισχύος, ο οποίος μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που παράγεται από τις Φ/Β γεννήτριες σε εναλλασσόμενο, προκειμένου να τροφοδοτήσει την ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP παρέχει μία ευρεία γκάμα μετατροπέων ισχύος, μονοφασικούς και τριφασικούς, φωτοβολταϊκούς αντιστροφείς (pv inverters), υβριδικούς μετατροπείς (hybrid inverters) και μετατροπείς για μπαταρίες (battery inverters) που είναι ιδανικοί για μικρά ή μεσαίου μεγέθους συστήματα (3 -60kW). Προσφέρουν υψηλή απόδοση, μεγάλη διάρκεια ζωής, ευκολία στην εγκατάσταση και στη συντήρησή τους.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων ενεργειακών συστημάτων, ενώ εκτός από τα προφανή οφέλη τα οποία αυτή συνεπάγεται για την πράσινη και βιώσιμη κινητικότητα, δημιουργεί νέες δυνατότητες και ευκαιρίες κέρδους από την αξιοποίηση της αποθηκευμένης στους συσσωρευτές των ηλεκτρικών οχημάτων ενέργειας.

Με τη λειτουργία Vehicle to Grid (V2G), το ηλεκτρικό όχημα εκφορτίζει ώστε να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια μια εγκατάσταση ή το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ο συνδυασμός της συγκεκριμένης λειτουργίας με την τοπική παραγωγή πράσινης ενέργειας, παρέχει σημαντική ευελιξία στην ενεργειακή διαχείριση αλλά και στην αυτονομία μίας οικίας ή μίας επιχείρησης, ενώ παράγει επιπλέον οικονομικό όφελος από την πώληση ενέργειας στο δίκτυο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης