Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Άνευ φόρτισης το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Άνευ φόρτισης το μέλλον της ηλεκτροκίνησης
Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι καλύτερο για το περιβάλλον από έναν παραδοσιακό κινητήρα καύσης
Σχετικά Άρθρα

Τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται όλο και πιο προηγμένα και πιο προσβάσιμα συνεχώς. Καθώς η υποδομή φόρτισης πολλαπλασιάζεται και η τεχνολογία των οχημάτων βελτιώνεται, η ηλεκτροκίνηση κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι καλύτερο για το περιβάλλον από έναν παραδοσιακό κινητήρα καύσης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.Οι μπαταρίες EV απαιτούν σημαντικές ποσότητες μετάλλων και σίγουρα το αποτύπωμα άνθρακα δεν είναι τελείως μηδενικό. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις σε αυτά τα σημαντικά μειονεκτήματα.

Το «στοίχημα» της Tesla και των υπολοίπων

Η Tesla προσπαθεί σκληρά να κάνει τις μπαταρίες EV να διαρκούν πολύ περισσότερο και προσπαθεί να αναπτύξει μια μπαταρία χωρίς κοβάλτιο. Αυτό το τελευταίο μέτρο θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση της ευρύτερης υιοθέτησης, καθώς θα μειώσει σημαντικά το κόστος ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το κοβάλτιο, αν και είναι μόνο ένα στοιχείο μιας πολύπλοκης μπαταρίας γεμάτη μέταλλα και ορυκτά, είναι τόσο ακριβό που η συγκέντρωσή του στην μπαταρία EV αντιπροσωπεύει ένα επιβλητικό 40% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, μια άλλη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων επέστρεψε με μια καινοτομία που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Σύμφωνα με μια νεά start up, την San Diego, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, τα ηλιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους δεν χρειάζεται ποτέ να φορτιστούν, δίνοντας νέα διάσταση στο πράσινο μέλλον.

Σύμφωνα με αναφορές από το Business Insider σχετικά με αυτά τα μικρά οχήματα, «το ελαφρύ, τρίτροχο όχημα υπόσχεται εμβέλεια έως και 1.000 μίλια, υπερδιπλάσιο από αυτό του μεγαλύτερου σήματος EV που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά - το Tesla Model S. Τα ηλιακά πάνελ που τροφοδοτούν το αυτοκίνητο, τα οποία είναι ενσωματωμένα στο όχημα, μπορούν να παρέχουν 45 μίλια οδήγησης την ημέρα. σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο πρώτος αυτός γύρος οχημάτων θα κοστίσει από 25.900 έως 46.900 δολάρια και οι παραδόσεις πρόκειται να ξεκινήσουν το 2021.

Στη συνέχεια, η Αptera είχε μια αντισυμβατική πορεία προς το σημείο που είναι τώρα, καθώς είχε κλείσει στο παρελθόν το 2011 μετά από 6 χρόνια λειτουργίας όταν είχε εξαντλήσει τα χρήματα. Τώρα όμως έχει επιστρέψει και άρχισε να κάνει προπαραγγελίες για τα νέα μοντέλα ηλιακών EV Paradigm και Paradigm Plus την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, η ηλεκτροκίνηση έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας σημαντικός τομέας δημιουργίας θέσεων εργασίας σε ένα καλό timing, που είναι επείγουσα ανάγκη να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα για χάρη της κλιματικής αλλαγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης