Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανοί εμβολιασμοί στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα

Πιθανοί εμβολιασμοί στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα
Εκτός εμβολιασμών το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού τουλάχιστον έως το 2022
Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα είναι πιθανό να αρχίσουν να παραλαμβάνουν δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, με τους πρώτους εμβολιασμούς να προγραμματίζονται ακόμα και πριν από το τέλος του 2020, ύστερα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΜ) να επισπεύσει για τις 21/12 την έγκριση του εν λόγω εμβολίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ θα αρχίσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα.
Μετά την έγκριση του εμβολίου από τον ΕΟΜ, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες για να δοθεί η τελική έγκριση από την Κομισιόν, προκειμένου να αρχίσουν οι εμβολιασμοί.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΕΕ θα ακολουθήσει τη Μ. Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει τους εμβολιασμούς, την ώρα πάντως που οι επιστήμονες παγκοσμίως υποστηρίζουν πως τα εμβόλια δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να αναχαιτίσουν την επιδημία και πως αυτό που χρειάζεται είναι αφενός να διατηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα και αφετέρου οι πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, προσωπική υγιεινή).

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης