Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χριστούγεννα 2020: Φέτος κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου

Χριστούγεννα 2020: Φέτος κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου
Η πιο δημοφιλής wearable συσκευή δεν είναι άλλη από το Apple Watch

Χριστούγεννα σημαίνει δώρα και δώρα σημαίνει Public. Μιλάμε για το μεγαλύτερο online πολυκατάστημα όπου πάνω από 2.000 καταστήματα εκθέτουν τα προϊόντα τους. Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν, μην τρέχεις δεξιά κι αριστερά. Αρκεί να πας στο Public.gr για να βρεις εκατομμύρια προϊόντα που σε περιμένουν στα εικονικά ράφια του μεγαλύτερου retailer στην Ελλάδα.

Ένας λάτρης της τεχνολογίας δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να βρει το δώρο που θα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη φέτος, ειδικά εάν αυτό είναι ένα smartwatch. Η συγκεκριμένη ενότητα στο Public.gr περιλαμβάνει όλα τα δημοφιλή προϊόντα της αγοράς. Και αν δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από το καλύτερο, ε τότε η επιλογή είναι μία: το Apple Watch. Στην πραγματικότητα δεν είναι μία, αλλά πιο πολλές, αφού υπάρχουν πολλά μοντέλα με άλλα τόσα λουράκια και γενιές συσκευών για να διαλέξεις.

Apple Watch – ο κυρίαρχος της κατηγορίας

Η πιο δημοφιλής wearable συσκευή δεν είναι άλλη από το Apple Watch. Πρόκειται για τον αδιαμφησβήτητο βασιλιά της κατηγορίας, τόσο από άποψη μεριδίου αγοράς παγκοσμίως, όσο και από άποψη λειτουργιών και ποιότητας κατασκευής.

Τα Apple Watches είναι απλά πανέμορφα με απίστευτη ποικιλία από λουράκια που μπορείς να αγοράσεις έξτρα για να δώσεις στο ρολόι σου άλλον αέρα. Επιπλέον, η πλατφόρμα watchOS έχει άπειρα apps που μπορείς να εγκαταστήσεις στη συσκευή. Η τρέχουσα έκδοση είναι το watchOS 7 το οποίο περιλαμβάνει πλέον παρακολούθηση ύπνου με ενσωματωμένες λειτουργίες που σε βοηθούν να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου. Ακόμα, το fitness app, το watchOS Activity Fitness έχει βελτιωθεί και έχουν προστεθεί πολλές νέες δραστηριότητες.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην έκτη γενιά και ξεκινάμε την περιήγησή μας από το νέο μοντέλο Apple Watch Series 6 44mm το οποίο κυκλοφορεί σε πολλές εκδόσεις και χρώματα για να επιλέξεις αυτό που πραγματικά ταιριάζει στο στυλ & την προσωπικότητά σου. Εμείς διαλέξαμε τις δύο άκρως εντυπωσιακές χρωματικές επιλογές, Aluminum Space Gray Sport Band Black και Aluminum Blue Sport Band Deep Navy.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το 44-ρι που σημαίνει ότι προτείνεται για άντρες (υπάρχουν και τα 42-ρια μοντέλα για πιο λεπτούς καρπούς).

Το Apple Watch Series 6 λοιπόν διαθέτει τον νέο ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή της Apple ο οποίος το κάνει πραγματικά να πετάει. Η αίσθηση των γραφικών και τα αγγίγματα στην καταπληκτική ενισχυμένη always-on Retina οθόνη γίνονται στιγμιαία. Το νέο μοντέλο διαθέτει και ενσωματωμένο GPS και είναι ανθεκτικό στο νερό έως τα 50 μέτρα. Επίσης έχει νέα εφαρμογή Sleep για να φτιάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα, επιπλέον διαθέτει εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να παραμένεις δραστήριος και συνδεδεμένος όπως πυξίδα, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τις ειδικές λειτουργίες καρδιακών παλμών, μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα (καινούριο χαρακτηριστικό) και φυσικά τη δυνατότητα EGG, δηλαδή τον ενσωματωμένο ηλεκτροκαρδιογράφο (το χαρακτηριστικό αυτό ανακοινώθηκε στην γενιά 4) που σου επιτρέπει να πραγματοποιείς ηλεκτροκαρδιογράφημα ανά πάσα στιγμή. Έτσι, η συσκευή σε συνδυασμό με το ειδικό app είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται αρρυθμίες και άλλα πιθανά προβλήματα. Επιπλέον, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σε συνδυασμό με τους καρδιακούς παλμούς μπορεί να δείξει σε όσους ασκούνται, πόσο καλά λειτουργεί το σώμα τους κατά την άθληση.

Προφανώς η συσκευή δεν κάνει διαγνώσεις, αλλά οι πληροφορίες που δίνει στον κάτοχό του, μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για εξετάσεις σε κάποιο ιατρικό κέντρο.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά υγείας όμως δεν σταματούν εδώ. Τα Apple Watch Series 6 έχουν και αισθητήρα πτώσης. Η λειτουργία Fall Detection ανιχνεύει απότομη πτώση και αντιλαμβάνεται ότι ο κάτοχός του αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Εάν δεν ανταποκριθεί η συσκευή μπορεί να ειδοποιήσει από μόνη της για βοήθεια.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά υγείας που περιγράψαμε δεν θα τα βρεις αλλού και κάνουν το Apple Watch Series 6 απλά μοναδικό!

Πιο οικονομικά μοντέλα

Εάν ψάχνεις κάποιο πιο οικονομικό χριστουγεννιάτικο δώρο, η έκδοση SE και συγκεκριμένα το μοντέλο Apple Watch SE 44mm Space Gray Sport Band Black είναι ό,τι πρέπει. Ανήκει και αυτό στη γενιά 6, και χάρη στους προηγμένους αισθητήρες που διαθέτει θα διατηρείσαι υγιής και ασφαλής. Δεν θα βρεις EGG και μέτρηση οξυγόνου εδώ, αλλά ο αισθητήρας καρδιακών παλμών και το Fall Detection παραμένει. Η συσκευή ανιχνεύει πτώσεις και μπορεί να καλέσει σε άμεση ιατρική βοήθεια. Υποστηρίζει και αυτό το Apple Pay για να πληρώνεις χωρίς κάρτες ή χρήση του iPhone σου, ενώ είναι και αδιάβροχο σε έως 50m βάθος.

Τέλος, το ακόμα πιο οικονομικό Apple Watch Series 3 42mm Aluminum Space Gray Sport Band Black ανήκει στη γενιά 3, διαθέτει GPS, ταχύτατο διπύρηνο επεξεργαστή και σου δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζεις με ακρίβεια την άσκησή σου όταν πας για τρέξιμο ή ποδηλασία ή ακόμα και για κολύμβηση αφού είναι αδιάβροχο. Η ενσωματωμένη εφαρμογή fitness αναγνωρίζει 12 διαφορετικά προγράμματα άσκησης σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως ποδηλασία, τρέξιμο ή ελλειπτικό μηχάνημα. Όρισε τους στόχους σου και ξεκίνα τη γυμναστική, ακούγοντας παράλληλα μουσική ασύρματα και μάλιστα χωρίς το iPhone σου συνδέοντας τα AirPods. 

e-Gift card για τους αναποφάσιστους

Εάν δεν μπορείς να αποφασίσεις τι δώρο θέλεις να κάνεις στους αγαπημένους σου, το Public έχει τη λύση: άσε αυτούς να αποφασίσουν. Στείλε τους μια e-gift card. Εσύ επιλέγεις το ποσό που θες να διαθέσεις (από 10 έως € 500) και σε ελάχιστα λεπτά ο παραλήπτης λαμβάνει στο e-mail ή το κινητό του την ηλεκτρονική κάρτα δώρου, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει και για ηλεκτρονικές αγορές από το Public.gr και να επιλέξει το ιδανικό δώρο από τις αμέτρητες επιλογές.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης