Ηλεκτρισμός

Βρετανία: Η EDF Energy θα πληρώσει πρόστιμο 8,1 εκατ. δολ.

Βρετανία: Η EDF Energy θα πληρώσει πρόστιμο 8,1 εκατ. δολ.

Κατηγορείται ότι έστελνε παραπλανητικά μηνύματα στον διαχειριστή συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας του Εθνικού δικτύου (ESO)

 

Σχετικά Άρθρα
Η EDF Energy συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 6 εκατομμυρίων λιρών (8,1 εκατομμύρια δολάρια) για παραβίαση των κανόνων της βρετανικής αγοράς ενέργειας σχετικά με τη διαθεσιμότητα της μονάδας παραγωγής ενέργειας, ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/12/2020 η ρυθμιστική αρχή Ofgem.
Η μονάδα θερμικής παραγωγής της εταιρείας (EDF ETG) «έστελνε τακτικά παραπλανητικά μηνύματα στον διαχειριστή συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας του Εθνικού δικτύου (ESO) σχετικά με τις δυνατότητες του εργοστασίου παραγωγής της» από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ofgem.
Η EDF Energy διόγκωνε τακτικά την ελάχιστη ποσότητα ισχύος - γνωστή ως το σταθερό όριο εξαγωγής (SEL) - που ανέφερε ότι η μονάδα της West Burton B (WBB) θα μπορούσε να προμηθεύει κατά καιρούς όταν δεν σκόπευε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Εξισορρόπηση συστήματος


«Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό σήμαινε ότι ο ESO έπρεπε να αγοράσει περισσότερη ενέργεια από το εργοστάσιο από ό, τι χρειαζόταν, όταν αυτό χρησιμοποιούταν για την εξισορρόπηση του συστήματος», ανέφερε η Ofgem.
Η EDF ETG παραδέχτηκε ότι παραβίασε τις υποχρεώσεις της βάσει του κώδικα πλέγματος της Βρετανίας και του κανονισμού για την ακεραιότητα και τη διαφάνεια στην αγορά ενέργειας (REMIT) και συμφώνησε να πραγματοποιήσει εθελοντική πληρωμή ύψους 6 εκατομμυρίων λιρών, πρόσθεσε η Ofgem.
«Η Ofgem κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει αξία κατά την έναρξη επίσημης έρευνας», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή. «Αν και η παραβίαση ήταν ακούσια και η EDF ETG θεώρησε ότι η προσέγγισή της θα μείωνε το κόστος για τον διαχειριστή συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, θα έπρεπε να είχαμε πράξει καλύτερα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι πήρε το ζήτημα «εξαιρετικά σοβαρά και ζητά συγγνώμη για το σφάλμα ". Τώρα άλλαξε την προσέγγισή της για να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης