Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η BP αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στην αμερικανική εταιρεία άνθρακα Finite Carbon

Η BP αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στην αμερικανική εταιρεία άνθρακα Finite Carbon
Η Finite δημιουργεί πιστώσεις αντιστάθμισης άνθρακα που μπορούν να πωληθούν σε ρυπαίνοντες

 

Η BP απέκτησε την πλειοψηφική συμμετοχή στον μεγαλύτερο κατασκευαστή αντισταθμιστικών εκπομπών άνθρακα στις ΗΠΑ, Finite Carbon, ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός την Τετάρτη 16/12/2020, ως μέρος των κλιματικών στόχων της και για την ανάπτυξη μιας νέας ροής εσόδων.

Η BP και άλλοι ευρωπαϊκοί όμιλοι πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως η Royal Dutch Shell, στοιχηματίζουν στην αναμενόμενη αύξηση των τιμών πίστωσης άνθρακα προκειμένου να αντισταθμίσουν τα μειωμένα κέρδη των ορυκτών καυσίμων καθώς επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση.
Η Finite με έδρα την Καλιφόρνια πληρώνει τους γαιοκτήμονες για τη διαχείριση των δασών, δημιουργώντας πιστώσεις αντιστάθμισης άνθρακα που μπορούν να πωληθούν σε ρυπαίνοντες.
Η εταιρεία αναμένει να δημιουργήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τους γαιοκτήμονες τα επόμενα 10 χρόνια, μετά από περικοπή των εσόδων κατά 20-40%, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Sean Carney στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα.

Πενήντα projects άνθρακα

Η Finite έχει επί του παρόντος 50 projects άνθρακα σε τρία εκατομμύρια στρέμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και δημιούργησε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για τους γαιοκτήμονες.
Η BP δεν ανακοίνωσε την αξία της εξαγοράς ή το μέγεθος της νέας συμμετοχής της στη Finite.
Πέρυσι πραγματοποίησε μια αρχική επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων στη Finite.
Η BP σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι θα βοηθήσει στην επέκταση της εμβέλειας της Finite σε άλλες χώρες. Νωρίτερα φέτος η πετρελαϊκή εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι στοχεύει να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο, μέρος μιας εκστρατείας υψηλού προφίλ για να απομακρύνει την εταιρεία από την εξάρτησή της από ορυκτά καύσιμα που εκπέμπουν αέρια που θερμαίνουν τον πλανήτη.
Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει την ικανότητα ανανεώσιμης ισχύος της 20 φορές έως το 2030 στα 50 gigawatts, μειώνοντας παράλληλα την παραγωγή πετρελαίου κατά 40% και διοχετεύοντας περισσότερα κεφάλαια σε επενδύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης