Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Η Rio Tinto θα επενδύσει 10 εκατ. δολάρια σε χάλυβα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Η Rio Tinto θα επενδύσει 10 εκατ. δολάρια σε χάλυβα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
Σε συνεργασία με την κινεζική Baowu η Rio Tinto

 

Η Rio Tinto Ltd ανακοίνωσε την Τετάρτη 16/12/2020 ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια σε έργα παραγωγής χάλυβα χαμηλών εκπομπών άνθρακα τα επόμενα δύο χρόνια σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής με την China Baowu Steel Group.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός κέντρου πρώτων υλών, το οποίο αρχικά θα επικεντρωθεί στις διαδικασίες προετοιμασίας μεταλλεύματος χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
Οι Rio Tinto και Baowu, οι οποίοι αναμένεται να γίνουν ο κορυφαίος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο φέτος, ξεπερνώντας την ArcelorMittal, υπέγραψαν συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Tsinghua το 2019 για την ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.
«Καταφέραμε να εντοπίσουμε έργα έρευνας και ανάπτυξης που έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με συναρπαστικές διεργασίες, καθώς και να αναπτύξουμε τεχνολογίες για το μέλλον της χαλυβουργίας προκειμένου να υποστηρίξουμε τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος JS Jacques.
Ο όμιλος Baowu υπέγραψε τον περασμένο μήνα ένα μνημόνιο συμφωνίας με τον όμιλο BHP για να μοιραστεί τεχνικές γνώσεις σχετικά με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης