Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Επενδύσεις 1,1 δισ. δολ. της Enel Green Power σε έργα ΑΠΕ στη Βραζιλία

Επενδύσεις 1,1 δισ. δολ. της Enel Green Power σε έργα ΑΠΕ στη Βραζιλία
Η Enel Green Power ξεκίνησε την κατασκευή πέντε νέων ανανεώσιμων εγκαταστάσεων, τεσσάρων αιολικών πάρκων και ενός ηλιακού σταθμού, στη βορειοανατολική Βραζιλία, για συνολική χωρητικότητα 1,3 GW.
Σχετικά Άρθρα
Ο Όμιλος Enel επενδύει 1,1 δισ. δολάρια στις ΑΠΕ μέσω της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατασκευάζει το αιολικό πάρκο 396 MW Lagoa dos Ventos III, καθώς και το ηλιακό πάρκο 256 MW São Gonçalo III, στην πολιτεία Piauí. Τα υπόλοιπα τρία αιολικά έργα - Morro do Chapéu Sul II (353 MW), Cumaru (206 MW) και Fontes dos Ventos II (99MW) κατασκευάζονται στις πολιτείες Bahia, Rio Grande do Norte και Pernambuco.

«Η κατασκευή 1.3 GW ανανεώσιμης χωρητικότητας είναι μια πρωτοφανής εξέλιξη στην ιστορία της εταιρείας μας στη Βραζιλία, ειδικά ενόψει των τωρινών γνωστών προκλήσεων με την πανδημία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Green Power Salvatore Bernabei.

«Αυτά τα νέα έργα ενισχύουν περαιτέρω τη θέση μας ως ηγέτες στις αγορές ηλιακής και αιολικής ενέργειας της Βραζιλίας. Προσπαθούμε να διαφοροποιήσουμε το ενεργειακό μείγμα της χώρας» συμπλήρωσε.

Μείωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Τα νέα πάρκα αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν το 2021, με εξαίρεση το Lagoa dos Ventos III, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες το 2022. Το έργο τους θα υποστηριχθεί από συμβάσεις παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που θα διαπραγματευτούν με εταιρικούς πελάτες στην ελεύθερη αγορά ενέργειας της Βραζιλίας. Tα πέντε νέα πάρκα θα παράγουν περισσότερο από 5,5TWh ενέργειας ετησίως, μειώνοντας περίπου τρία εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ετησίως. 

Διάφορες λύσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα εργοτάξια για την εξασφάλιση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των έργων. Συμπεριλαμβάνουν ενεργές συσκευές ασφαλείας, αυτοματοποιημένων μηχανημάτων, drone, και ψηφιακά εργαλεία για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων.

Υπό το φως της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, η εταιρεία εργάζεται για να εξασφαλίσει την απαραίτητη προστασία στους εργαζόμενους που συμμετέχουν στην κατασκευή, καθώς και στις κοινότητες όπου εγκαθίστανται τα πάρκα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης