Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αυστραλία: Στα σκαριά συστήματα μπαταριών 7 GW για αποθήκευση ενέργειας

Αυστραλία: Στα σκαριά συστήματα μπαταριών 7 GW για αποθήκευση ενέργειας
Η Αυστραλία συγκεντρώνει όλες εκείνες της προοπτικές για καινοτομία και επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας
Σχετικά Άρθρα

Νέα έρευνα από το Cornwall Insight της Αυστραλίας (CIA) προβλέπει ότι η χώρα διαθέτει περίπου 7 GW έργα αποθήκευσης μπαταρίας. Από αυτά, τα περισσότερα είναι στην φάση της κατάθεσης προτάσεων αλλά η CIA βλέπει περισσότερα από 900 MW αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας σε ένα στάδιο δέσμευσης ή προόδου που θα έχει παράδοση έως το 2024.

Η Αυστραλία συγκεντρώνει όλες εκείνες της προοπτικές για καινοτομία και επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας. «Παρά την οικονομική ύφεση και τη συνεχώς αναπτυσσόμενη αξία του ρεύματος, προβλέπουμε ισχυρή ανάκαμψη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος σύμβουλος της CIA Ben Cerini.

Τα projects επιτυχίας της Νeoen

Το Tesla Big Battery της Νότιας Αυστραλίας, το Hornsdale Power Reserve της Neoen ήταν εξαιρετικά επιτυχημένα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Τόσο για το κράτος όσο και για τον γίγαντα των ΑΠΕ στην Γαλλία. Και η Neoen έχει ήδη ολοκληρώσει μια επέκταση του έργου κατά 50%.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιτυχία ενθάρρυνε τη Neoen να προτείνει περισσότερες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου αιολικού έργου Goyder South (1.200 MW), 600 MW ηλιακής ενέργειας και 900 MW αποθήκευσης μπαταρίας.

Ανταγωνισμός Νέας Νότιας Ουαλίας – Βικτώριας

Η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια επέκτειναν τον ανταγωνισμό τους στη ζώνη αποθήκευσης ενέργειας. Και οι δύο πιο πυκνοκατοικημένες πολιτείες της Αυστραλίας επιδιώκουν πολλαπλά έργα μεγάλης μπαταρίας, όπως το έργο Wallgrove Grid Battery στη Νέα Νότια Ουαλία και το Victoria Big Battery 300 MW / 450 MWh, το οποίο θα κατασκευαστεί στα περίχωρα του Geelong.

Τέλος, η πρόβλεψη αποθήκευσης μπαταριών από τον Διαχειριστή της αγοράς ενέργειας της Αυστραλίας λαμβάνει υπόψη την αξιοπιστία του δικτύου για να κρίνει εάν είναι εφικτή η υποστήριξη επενδύσεων στην αποθήκευση μπαταριών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης