Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σε lockdown η Δυτική Αττική και ο νομός Κοζάνης - Στις 27/12 ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία

Σε lockdown η Δυτική Αττική και ο νομός Κοζάνης - Στις 27/12 ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία
  • Στους 4.044 οι θάνατοι, 527 οι διασωληνωμένοι
Σε αυστηρό και καθολικό lockdown βρίσκεται από τις 06:00 το πρωί σήμερα Παρασκευή 18/12 και για 7 ημέρες η Δυτική Αττική, ενώ σε καθολικό lockdown εισέρχεται από αύριο 19/12 και ο νομός Κοζάνης σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η επιδημία του κορωνοϊού και να μη ζήσει η περιοχή φαινόμενα «τύπου Θεσσαλονίκης» όπου μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκε κάθε έλεγχος επί της επιδημίας, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη ετοιμάζονται για την έναρξη των εμβολιασμών, με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να ανακοινώνει πως τα πρώτα εμβόλια θα έρθουν στην Ελλάδα στις 26/12, για να πραγματοποιηθούν την επόμενη ημέρα στις 27/12 οι πρώτοι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία στην Αττική, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε, πρώτοι θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων.
Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση η έναρξη των εμβολιασμών, δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας και ότι αυτά τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά θα είναι διαφορετικές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
 Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα επιδημιολογικά στοιχεία για μια σειρά από περιοχές κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Σε lockdown μπαίνει από 19/12 η περιφερειακή ενότητα της Κοζάνης


Τη λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.
Συγκεκριμένα και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έχουν πλέον εφαρμογή από αύριο 19/12 το πρωί στις 06:00 και για 7 ημέρες, τα μέτρα που ισχύουν και για τη Δυτική Αττική.

Διαβάστε το θέμα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης