Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία Naturgy και Enagas για την κατασκευή μονάδας καθαρού υδρογόνου

Συνεργασία Naturgy και Enagas για την κατασκευή μονάδας καθαρού υδρογόνου

Στόχος είναι να παράγει 9.000 τόνους καθαρού υδρογόνου ετησίως

 

Σχετικά Άρθρα
Η ισπανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Naturgy και ο διαχειριστής συστήματος φυσικού αερίου Enagas ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή μιας μονάδας ικανής να παράγει 9.000 τόνους καθαρού υδρογόνου ετησίως, ένα καύσιμο που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εκτιμούν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη βιομηχανία.

Γεμάτη με ηλιόλουστες πεδιάδες και καλά ανεπτυγμένη υποδομή φυσικού αερίου, η Ισπανία θέλει να ηγηθεί μιας διεθνούς προσπάθειας για τη μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι Naturgy και Enagas ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι θα κατασκευάσουν μια ηλιακή μονάδα, για να τροφοδοτήσουν μια εγκατάσταση ηλεκτρόλυσης για να διαχωρίσουν το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο, κοντά σε ένα εργοστάσιο με καύση άνθρακα στη βορειοδυτική Ισπανία που το Naturgy έκλεισε πέρυσι.
Η ηλιακή εγκατάσταση θα έχει χωρητικότητα 400 μεγαβάτ (MW) και ο ηλεκτρολύτης έως 60 MW.
Η Ισπανία στοχεύει να εγκαταστήσει χωρητικότητα 4 gigawatts (GW) έως το 2030, το ένα δέκατο του στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Η επίσης ισπανική Iberdrola, εργάζεται επί του παρόντος για την αύξηση του πεδίου των δικών του έργων υδρογόνου και αναζητά κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωσηςγια την κατασκευή 800 MW χωρητικότητας ηλεκτρόλυσης στην Ισπανία έως το 2027.
Η Naturgy και η Enagas ζητούν επίσης στήριξη για το έργο τους από το πακέτο διάσωσης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει συγκεντρώσει η ΕΕ για να στηρίξει τις οικονομίες της από την ύφεση που προκαλείται από την πανδημία. Οι εταιρείες δεν ανακοίνωσαν πότε θα κατασκευάσουν το εργοστάσιο ή το μέγεθος της επένδυσης. Οι Βρυξέλλες θέλουν τα κράτη μέλη να διοχετεύσουν το 37% αυτού του πακέτου σε έργα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης