Είσοδος με προοπτικές της Iberdrola στην υπεράκτια αιολική αγορά της Πολωνίας

Είσοδος με προοπτικές της Iberdrola στην υπεράκτια αιολική αγορά της Πολωνίας
H Ιberdrola «βλέπει» στην Πολωνία μια αγορά με σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό τις επόμενες δεκαετίες
Σχετικά Άρθρα

Δυναμικό μπάσιμο της Iberdrola στην αγορά της Πολωνίας και ειδικότερα στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η εταιρεία αναμένεται να εισέλθει στην εν λόγω αγορά με συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 50% στην εταιρεία ανάπτυξης Sea Wind, η οποία διαθέτει αγωγό επτά έργων σε αρχικά στάδια ανάπτυξης έως και 7300 MW.

Όπως σημειώνει, η συγκεκριμένη συμφωνία της επιτρέπει να ενισχύσει περαιτέρω τη στρατηγική της γεωγραφικής διαφοροποίησης σε αγορές με ευνοϊκές επενδυτικές συνθήκες, όπως η Πολωνία με πιστοληπτική ικανότητα Α.

«Μεγάλες προοπτικές»

Η Ιberdrola δήλωσε ότι η συναλλαγή προωθεί επίσης τη δημιουργία ενός υπεράκτιου αιολικού κέντρου στη Βαλτική Θάλασσα. Αυτό με τη σειρά του θα λειτουργήσει ως κέντρο δεδομένων των υπεράκτιων υπηρεσιών για τα έργα της εταιρείας στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σουηδία. Και οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν προηγουμένως στην ανάπτυξη του έργου Baltic Eagle στα ανοικτά της Γερμανικής ακτής.

Παράλληλα, «βλέπει» στην Πολωνία μια αγορά με σημαντικό αναπτυξιακό δυναμικό τις επόμενες δεκαετίες.

Τέλος, αυτή η συνεργασία συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο και βασίζεται σε προηγούμενες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην υπεράκτια αιολική αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης