Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακές απώλειες για Dow, πτώση για S&P και Nasdaq

Wall Street: Οριακές απώλειες για Dow, πτώση για S&P και Nasdaq
Ο S&P energy sector υποχώρησε 1,80% στις 288,06 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Απώλειες στη Wall Street την Δευτέρα 21/12/2020 καθώς ο Dow Jones ανέκτησε τις προηγούμενες απώλειες με οδηγό την Nike και τις τραπεζικές μετοχές.
Ωστόσο, η ευρύτερη αγορά δέχθηκε πιέσεις, εν μέσω ανησυχιών για ένα νέο στέλεχος του Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Dow κέρδισε  0,12% στις 30216,45 μονάδες μετά από πτώση έως και 423 μονάδων.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,39% στις 3694,92 μονάδες.
Ο S&P energy sector υποχώρησε 1,80% στις 288,06 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,10%, στις 12.742,52 μονάδες.

Η Nike κέρδισε περισσότερο από το 6% και σημείωσε ρεκόρ υψηλό λόγω των ισχυρών κερδών. Οι μετοχές των τραπεζών ενισχύθηκαν με την JPMorgan και τη Goldman, να σημειώνουν άνοδο 4,3% και 6,9%, αντίστοιχα, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει να συνεχισθούν τις επαναγορές μετοχών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.
Οι μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια υποχώρησαν αρχικά από τις ειδήσεις για ένα νέο στέλεχος κοραναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο προκάλεσε σοβαρότερα lockdowns και ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι οι ανησυχίες σχετικά με το νέο στέλεχος του ιού θα μπορούσαν να είναι υπερβολικές. Το στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου «δεν φαίνεται να έχει μεταλλάξει τις επιφανειακές πρωτεΐνες του ιού με τέτοιο τρόπο ώστε να περάσουν μετά τα εμβόλια μας ή την προηγούμενη ανοσία. Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύουμε ότι συμβαίνει αυτό », δήλωσε ο Dr. Scott Gottlieb στο CNBC. "Αλλά αυτό που προτείνει είναι ότι τελικά αυτό το εμβόλιο πιθανότατα θα εξελίξει τις επιφανειακές του πρωτεΐνες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αναγνωρίζονται από τα αντισώματα που έχουμε τώρα και θα πρέπει να ενημερώσουμε τα εμβόλια μας."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης