Περιβάλλον

Πρόγραμμα για καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε Μασαχουσέτη και Κονέκτικατ

Πρόγραμμα για καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε Μασαχουσέτη και Κονέκτικατ

Αντιδράσεις από την βιομηχανία

 

Σχετικά Άρθρα
Οι κυβερνήτες από τη Μασαχουσέτη και το Κονέκτικατ στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη δέσμευσή τους για ένα πρόγραμμα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά οι εμπορικές ομάδες που σχετίζονται με τη βενζίνη λένε ότι έχει ελαττώματα που θα βλάψουν, αντί να προωθήσουν, τη χρήση καυσίμων που παράγουν λιγότερους ρύπους.

Ορισμένα διυλιστήρια πετρελαίου και ομάδες εμπορίου ενέργειας υποστηρίζουν περισσότερο φέτος προγράμματα καυσίμων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε εθνικό επίπεδο, επειδή τα κίνητρα μπορούν να αποδειχθούν επικερδή για τις βιομηχανίες τους. Το Πρόγραμμα Πρωτοβουλίας Μεταφορών και Κλίματος, ή TCI-P, που προτιμάται από τις πολιτείες θα απαιτούσε από μεγάλους προμηθευτές βενζίνης και ντίζελ να αγοράσουν «αποζημιώσεις» για τη ρύπανση που προκαλείται από την καύση καυσίμων που πωλούν σε συμμετέχουσες περιοχές.

Επενδύσεις

Εμπορικοί όμιλοι, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Ένωσης Χειριστών Truckstop (NATSO) και της Εθνικής Ένωσης Καταστημάτων Ευκολίας (NACS), υποστηρίζουν ότι η TCI-P δεν ενθαρρύνει αποτελεσματικά τις επενδύσεις σε εναλλακτικά καύσιμα και αντίθετα τιμωρεί μόνο τους λιανοπωλητές καυσίμων που πωλούν παραδοσιακά καύσιμα, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters που απευθύνεται σε κρατικό αξιωματούχο της Μασαχουσέτης. Ένα άλλο πρόγραμμα κινήτρων στην Καλιφόρνια, το Low Carbon Fuel Standard, επιτρέπει στα διυλιστήρια να δημιουργούν αξιόπιστες πιστώσεις με την παραγωγή καυσίμων με χαμηλότερη ένταση άνθρακα.
«Οι πολιτικές παροχής κινήτρων με γνώμονα την αγορά έχουν αποδειχθεί ότι οδηγούν τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα σε καθαρά καύσιμα, αλλά η, δομή της TCI θα κάνει τις επιχειρήσεις απρόθυμες να υιοθετήσουν εναλλακτικά καύσιμα», δήλωσε ο David Fialkov, σύμβουλος του NATSO.
Η Kathleen Theoharides, γραμματέας του εκτελεστικού γραφείου ενεργειακών και περιβαλλοντικών υποθέσεων στη Μασαχουσέτη, δήλωσε ότι μέσω του προγράμματος, η αγορά θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις. «Αυτό σίγουρα θα στείλει ένα σήμα της αγοράς ότι εάν πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε ανανεώσιμα μείγματα, μπορούν να μεταφέρουν ένα φθηνότερο κόστος στους καταναλωτές και να ξεπεράσουν τους ανταγωνιστές τους», δήλωσε η Theoharides.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης