Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall: Οι 3 ενεργειακές μετοχές που ετοιμάζονται για μεγάλα κέρδη το 2021

Wall: Οι 3 ενεργειακές μετοχές που ετοιμάζονται για μεγάλα κέρδη το 2021
Η καθαρή ενέργεια ανοίγει τον δρόμο για υψηλές αποδόσεις, οι 3 επιλογές του Oilprice.com

Ο ενεργειακός τομέας έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία Covid-19, κυρίως λόγω των εκτεταμένων lockdowns και της επακόλουθης κατάρρευσης της ζήτησης καυσίμων. Ωστόσο, ένα κομμάτι της αγοράς ενέργειας ακμάζει: Η καθαρή ενέργεια.
Το αγαπημένο σημείο αναφοράς του κλάδου, το iShares Global Clean Energy ETF (ICLN), απέδωσε 124% σε ετήσια βάση έναντι 24% από το S&P 500.
Το Outlook του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας 2020 (IEA) επισημαίνει το υψηλότερο μερίδιο από την πρόσφατα κατασκευασμένη δυναμικότητα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σύμφωνα με τον ενεργειακό παρατηρητή, 200 gigawatts ανανεώσιμης ενέργειας έχουν προστεθεί το τρέχον έτος, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αναλογούν στο 95% της καθαρής αύξησης της παγκόσμιας ισχύος έως το 2025.
Ο Οργανισμός έχει προβλέψει ότι η εγκατεστημένη αιολική και ηλιακή χωρητικότητα θα ξεπεράσει φυσικό αέριο και άνθρακα το 2023 και το 2024, αντίστοιχα.
Μια εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται σε ένα νικηφόρο σερί που εκτείνεται πολύ πριν ο Covid-19 κάνει την εμφάνισή του: NextEra Energy Inc. (NYSE: NEE).
Ο κορυφαίος γίγαντας ηλεκτρικής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η NextEra ξεπέρασε εύκολα την αγορά, με τις μετοχές της NEE να αποδίδουν 27% και 20% ετησίως τα τελευταία πέντε και 10 χρόνια, αντίστοιχα.
Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το 14% και 13% ετησίως του S&P 500, και το 12% και 11% του Dow Jones.
Η NextEra είναι ο κορυφαίος παραγωγός αιολικής και ηλιακής ενέργειας της Αμερικής, με περίπου το 30% του ενεργειακού της χαρτοφυλακίου να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι μετοχές είναι απίστευτα δημοφιλείς στη Wall Street, με τη μετοχή NEE να περιλαμβάνεται σε 59 δείκτες μετοχών και ανήκουν σε 2.736 ιδρύματα.
Δυστυχώς, αυτό άφησε την NEE υπερτιμημένη, με μια στρατοσφαιρική αποτίμηση σχεδόν 32 φορές επί των αναμενόμενων κερδών τους επόμενους 12 μήνες, ή περίπου διπλάσια του S&P 500 Sector Utilities Index.
Επιπλέον, η ταχέως διογκούμενη επιβάρυνση του χρέους λόγω των απλήρωτων λογαριασμών που οφείλονται στο Covid-19 θα μπορούσε να αφήσει την NextEra με μια «τρύπα» στα κέρδη για χρόνια.
Με μια τόσο "πλούσια" αποτίμηση σε συνδυασμό με τα επισφαλή χρέη, θα σραφεί κανείς σε τρεις μετοχές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,που θα μπορούσαν να είναι καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες από την NextEra.


stock1.23

1. Algonquin Power & Utilities


Η Algonquin Power & Utilities Corp. (NYSE: AQN) κατέχει και διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ελεγχόμενων και μη ρυθμιζόμενων περιουσιακών στοιχείων παραγωγής, διανομής και μεταφοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Η Algonquin ελέγχει 3 Gigawatts ανανεώσιμης ενέργειας και εξυπηρετεί 2,7 εκατομμύρια πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου.
Αν και αυτοί οι αριθμοί είναι μικροί σε σύγκριση με την NextEra's, η οποία θα θέσει σε λειτουργία 3,2 GW νέας αποθήκευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2020, η δίκαιη αποτίμηση της Algonquin αποτελεί επενδυτικό στοίχημα.
Η αποτίμηση της Algonquin για 20x τα αναμενόμενα κέρδη τους επόμενους 12 μήνε ςκατά είναι ένα τρίτο μικρότερη από τη NEE, ενώ η απόδοση μερισμάτων της στο 4% είναι διπλάσια της NextEra, παρά το ότι οι δύο εταιρείες έχουν παρόμοιο ρυθμό ετήσιας αύξησης τζίρου 10%.
Επιπλέον, το μέρισμα της Algonquin Atlantica  (NASDAQ: AY) θα ενισχύσει την Algonquin με 20 εκατομμύρια δολάρια όταν τα εργοστάσια αρχίσουν να λειτουργούν στα μέσα του 2021, ενισχύοντας έτσι την χρηματοοικονομική βάση της, ενώ απελευθερώνει κεφάλαια για την μητρική Algonquin.

2. Bloom Energy

Η Bloom Energy Corp. (NASDAQ: BE) είναι μια εταιρεία καθαρής ενέργειας που σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί συστήματα κυψελών καυσίμου στερεών οξειδίων για επιτόπου παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το βασικό της προϊόν, το Bloom Energy Server, είναι μια σταθερή πλατφόρμα παραγωγής ενέργειας που μετατρέπει το τυπικό φυσικό αέριο, το βιοαέριο ή το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ηλεκτροχημικής διαδικασίας χωρίς καύση.
Ωστόσο, τον Ιούνιο, η Bloom Energy ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην εμπορική αγορά υδρογόνου εισάγοντας κυψέλες καυσίμου με υδρογόνο και ηλεκτρολύτες που παράγουν ανανεώσιμο υδρογόνο.
Ο συγχρονισμός του δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερος, με τον τομέα υδρογόνου έτοιμο να απογειωθεί καθώς το κόστος να αναμένεται να μειωθεί δραματικά.
Η Πρωτοβουλία Green Hydrogen Catapult είναι ένα πνευματικό τέκνο των ιδρυτικών συνεργατών της σαουδαραβικής εταιρείας καθαρής ενέργειας ACWA Power, της Αυστραλιανής εταιρείας ανάπτυξης έργων CWP Renewables, των ευρωπαϊκών ενεργειακών γιγάντων Iberdrola και Ørsted, της κινεζικής κατασκευαστής ανεμογεννητριών Envision, της ιταλικής εταιρείας φυσικού αερίου Snam και της Yara, μιας νορβηγικής εταιρείας παραγωγής λιπασμάτων.
Οι εταιρείες ελπίζουν να οδηγήσουν την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στα 25GW έως το 2026, μια κλίμακα που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το κόστος υδρογόνου κάτω από τα 2 $ / kg, καθιστώντας έτσι την πηγή καυσίμου ανταγωνιστική με τα ορυκτά καύσιμα στην παραγωγή ενέργειας.
Το πράσινο υδρογόνο παράγεται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ως πηγή ενέργειας στην ηλεκτρόλυση του νερού. Η καθυστερημένη είσοδός της στην αγορά υδρογόνου θα μπορούσε να επιτρέψει στη ΒΕ να οδηγήσει το κύμα υδρογόνου σε μια κερδοφόρα φάση σε σύγκριση με τις εταιρείες παλαιού τύπου που έχουν υποστεί απώλειες για πολύ περισσότερο διάστημα.

3. FirstSolar


Η First Solar (NASDAQ: FSLR) είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλιακής ενέργειας στην Αμερική και ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο με έσοδα 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η First Solar κατασκευάζει ηλιακούς συλλέκτες, φωτοβολταϊκούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας και συναφείς υπηρεσίες, όπως κατασκευή, συντήρηση και ανακύκλωση ηλιακών προϊόντων.
Η εταιρεία, που εδρεύει στην Αριζόνα χρησιμοποιεί τεχνολογία ημιαγωγών λεπτής μεμβράνης για να επιτύχει βελτιωμένη απόδοση και βιωσιμότητα στις ηλιακές μονάδες της.
Η FirstSolar αφαιρέθηκε από την αξιολόγηση της Goldman Sachs, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη χαμηλότερη έκθεσή της στις ταχέως αναπτυσσόμενες ηλιακές αγορές στην Κίνα, την Ινδία και την Ασία (το 75% των παραγγελιών της εταιρείας προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες).
Άλλοι όπως η Raymond James, την έχουν βάλει στο περιθώριο με την ανησυχία, ότι η First Solar ενδέχεται να τεθεί υπό πίεση εάν ο Biden καταργήσει τους δασμούς που έθεσε ο Trump στα εισαγόμενα ηλιακά πλαίσια από την Κίνα, ενώ η Morgan Stanley και η JP Morgan έχουν υποβαθμίσει την μετοχή μετά τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα πολλαπλών ετών (το FSLR είναι 67,2% YTD).
Παρ 'όλα αυτά, η FSLR παραμένει κορυφαίος παίκτης στον κλάδο και ουσιαστικά υγιής. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων κερδών, η εταιρεία ανέφερε έσοδα το τρίτο τρίμηνο ύψους 928 εκατ. $ (+ 69,7% Y / Y) και GAAP EPS 1,45 $, με τα μεγέθη να ξεπερνούν εύκολα τις προσδοκίες της Wall Street.
Το πιο σημαντικό, η FSLR έχει έναν ισχυρότερο ισολογισμό από τους περισσότερους από τους ανταγωνιστές της, με έναν εντυπωσιακό τρέχον δείκτη ως προς τις υποχρεώσεις 3,66 σε σύγκριση με 1,04 της JinkoSolar (NYSE: JKS), 1,14 της Canadian Solar (NASDAQ: CSIQ) και 0,47 της Daqo New Energy (NYSE : DQ).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης