Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 114 μονάδων για τον Dow - Κέρδη 2,18% για τον S&P energy sector

Wall Street: Άνοδος 114 μονάδων για τον Dow - Κέρδη 2,18% για τον S&P energy sector
Οριακές μεταβολές των δεικτών στην Wall

Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη 23/12/2020, ακόμη και αφού ο Πρόεδρος Trump επέκρινε το νέο πακέτο ανακούφισης Covid-19, μια κίνηση που θα μπορούσε να καθυστερήσει την χορήγηση κεφαλαίων στους Αμερικανούς.

Ο Dow Jones Industrial Average ανέβηκε 114 μονάδες ή 0,38% στις 30.129,83 μονάδες,
Ο S&P 500 κέρδισε 0,07% στις 3.690,01 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector σημείωσε άνοδο 2,18% στις 289,20 μονάδες.
O Nasdaq σημείωσε πτώση  0,29% στις 12771,11 μετά από ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό

Οι κυκλικοί τομείς – τομείς της αγοράς που είναι πιο ευαίσθητοι σε μια οικονομική ανάκαμψη - οδήγησαν την άνοδο.
Η ενέργεια και τα χρηματοοικονομικά ήταν οι δύο τομέις με την καλύτερη απόδοση.
Αργά την Τρίτη, ο Trump χαρακτήρισε το νέο πακέτο ανακούφισης Covid ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως ακατάλληλο και «ντροπή» και προειδοποίησε τους γερουσιαστές να αλλάξουν το περιεχόμενο του λογαριασμού, ειδικά για να αυξήσουν τις άμεσες πληρωμές σε 2.000 $ από 600 $.
Η Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi συμφώνησε με το αίτημα του Trump για υψηλότερες πληρωμές και είπε ότι οι Δημοκρατικοί του Σώματος θα επιδιώξουν να εγκρίνουν αυτόνομο νομοσχέδιο με ομόφωνη συγκατάθεση την Πέμπτη.
Ο Trump ζήτησε να του σταλεί ένα «κατάλληλο νομοσχέδιο, αλλιώς η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει ένα πακέτο ανακούφισης Covid». «Το αίτημα του Προέδρου Trump για αναθεωρήσεις στο νομοσχέδιο COVID για την αύξηση του ποσού της ατομικής πληρωμής στα 2.000 $ αυξάνει σημαντικά την αβεβαιότητα για τις επόμενες ημέρες, αλλά η βασική μας υπόθεση παραμένει ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο θα γίνει νόμος», σημείωσε ο Ed Mills της Raymond James για μια νύχτα.
«Το νομοσχέδιο γίνεται νόμος στις 3 Ιανουαρίου χωρίς καμία ενέργεια από τον Πρόεδρο - αν και ένα κυβερνητικό «κλείσιμο» συμβαίνει εάν το νομοσχέδιο δεν υπογραφεί έως τις 28 Δεκεμβρίου. Το Κογκρέσο πέρασε το νομοσχέδιο διάσωσης αυτήν την εβδομάδα με 900 δισεκατομμύρια δολάρια σε πανδημική βοήθεια μετά από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις. Το πακέτο περιλαμβάνει πρόσθετα επιδόματα ανεργίας, περισσότερα δάνεια μικρών επιχειρήσεων, άμεσες πληρωμές 600 $ και κεφάλαια για τη διανομή εμβολίων Covid-19, μεταξύ άλλων διατάξεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης