Τελευταία Νέα

Τέθηκε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο 150 MW της EDF στη Β.Ντακότα

Τέθηκε σε λειτουργία το αιολικό πάρκο 150 MW της EDF στη Β.Ντακότα
To ενεργειακό project δημιούργησε περίπου 260 θέσεις εργασίας, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή

Σε εμπορική λειτουργία τέθηκε το αιολικό πάρκο Merricourt 150 MW στην πολιτεία Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ σύμφωνα με ανακοίνωση της EDF Renewables North America.

Βρίσκεται στις κομητείες McIntosh και Dickey, δημιούργησε περίπου 260 θέσεις εργασίας, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή. Οι 75 στρόβιλοι Vestas αναμένεται να παράγουν αρκετή ενέργεια για να καλύψουν την κατανάλωση σχεδόν 65.000 νοικοκυριών ετησίως.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της EDF Renewables, Kate O'Hair, «ο άφθονος αιολικός πόρος της Βόρειας Ντακότας και το υποστηρικτικό ρυθμιστικό περιβάλλον συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ευκαιρία για παροχή χαμηλού κόστους, αξιόπιστης καθαρής ενέργειας σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως η Otter Tail Power Company. Μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε αυτό το έργο να έχει τεθεί σε λειτουργία».

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Otter Tail Power Company για την πραγματοποίηση αυτού του έργου, και ιδιαίτερα την τοπική κοινότητα και τους γαιοκτήμονες που έχουν υποστηρίξει τη Merricourt Wind όλα αυτά τα χρόνια.

Από την πλευρά της Otter Tail Power Company, ο πρόεδρός της Tim Rogelstad, δήλωσε: «Η ολοκλήρωση του Merricourt Wind Energy Center σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο. Το έργο αξίας, περίπου 210 εκατ. ευρώ είναι η μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίου στην ιστορία της Otter Tail Power Company».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η EDF Renewables είναι ένας από τους μεγαλύτερους προγραμματιστές ανανεώσιμης ενέργειας στη Βόρεια Αμερική με 16 GW αιολικά, ηλιακά και αποθηκευτικά έργα που αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης