Καλιφόρνια: Αίτημα για έγκριση νέων έργων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία

Καλιφόρνια: Αίτημα για έγκριση νέων έργων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία
Οι συμφωνίες όλων των έργων έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ετών και περιλαμβάνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου
Σχετικά Άρθρα

Αίτημα για την έγκριση έξι επιπλέον έργων αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρία συνολικού ύψους 387 MW έστειλε στην Επιτροπή Δημόσιων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια (CPUC) η Pacific Gas and Electric Company (PG&E).

Ειδικότερα, σκοπός είναι η ενσωμάτωση καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές παραγωγής, συμβάλλοντας παράλληλα στη διασφάλιση της μελλοντικής αξιοπιστίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Το «μενού» των έργων

Τα έργα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη 127 MW στο Lancaster στην κομητεία του Λος Άντζελες και την εγκατάσταση 132 MW της North Central Valley, η οποία είναι πλήρως θυγατρική της NextEra Energy Resources Development, και βρίσκεται στο Linden της επαρχίας San Joaquin.

Υπάρχει επίσης το 40 MW LeConte που ανήκει στην θυγατρική LS Power Associates, το 27 MW Nexus Renewables, το 46 MW Daggett Solar Power των Global Infrastructure Partners και το 15 MW Daggett Solar Power 3 στην κομητεία San Bernardino.

Σημειώνεται ότι οι συμφωνίες όλων των έργων έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ετών και περιλαμβάνουν μπαταρίες ιόντων λιθίου.

«Η PG&E έχει αναθέσει συμβάσεις για έργα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας συνολικής χωρητικότητας άνω των 1000 MW που θα αναπτυχθούν έως το 2023, τα οποία συμβάλλουν στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων καθαρής ενέργειας της Καλιφόρνιας, διασφαλίζοντας παράλληλα την απόδοση και την αξιοπιστία του δικτύου, μειώνοντας την ανάγκη κατασκευής επιπλέον μονάδων παραγωγής ορυκτών καυσίμων και διατηρώντας το κόστος των πελατών προσιτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο ανώτερος αντιπρόεδρος της PG&E, Fong Wan.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση της αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας κλίμακας χρησιμότητας στο δίκτυο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης