Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκλεισε η εμπορική συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας για το Brexit

Έκλεισε η εμπορική συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας για το Brexit

Συμφωνία μετά από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις

Έχουμε μια «δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, για την οποία «αξίζει να παλέψουμε», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula Von der Leyen, μετά από εννέα μήνες διαπραγματεύσεων.
Στη δήλωση αυτή προέβη λίγο μετά την ανακοίνωση της επίτευξης της πολυαναμενόμενης εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι διαπραγματευτές τα κατάφεραν μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ξεπερνώντας και το τελευταίο εμπόδιο των διαπραγματεύσεων που ήταν το ζήτημα της αλιείας.
«Θα προστατεύσει τα συμφέροντά μας στην ΕΕ, θα διασφαλίσει θεμιτό ανταγωνισμό και θα παρέχει προβλεψιμότητα για τις αλιευτικές μας κοινότητες... Η Ευρώπη προχωρά τώρα» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Οι αλλαγές της συμφωνίας...

Σε ό,τι αφορά τον επιχειρηματικό τομέα, η συμφωνία μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει ανακούφιση στον επιχειρηματικό κόσμο, ωστόσο σε καμία περίπτωση η κατάσταση δεν θα είναι όπως ήταν.
Με τη Μεγάλη Βρετανία να μην αποτελεί πλέον χώρα μέλος του μπλοκ, της τελωνειακής ένωσης και της ενιαίας αγοράς, το εμπόριο θα αλλάξει άρδην.
Οι επιχειρήσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, ενώ τα προϊόντα τους θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να τα σταματήσουν στα εκατέρωθεν τελωνεία.
Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα θα χάσουν το… διαβατήριό τους στην ΕΕ.
Αλλά και οι καταναλωτές θα διαπιστώσουν περιορισμό των δικαιωμάτων τους.
Ακόμα και να μεταφέρεις ένα κατοικίδιο θα είναι μείζον θέμα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης