Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Νέα μεγάλη ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου από την PetroChina

Νέα μεγάλη ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου από την PetroChina

Πάνω από 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υπολογίζονται τα αποθέματα

 

Η PetroChina ανακάλυψε ένα πεδίο φυσικού αερίου με αποθέματα άνω των 100 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua 

Το πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχο της εταιρείας που δήλωσε ότι το μπλοκ θα μπορούσε να παράγει 610.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου συν 106,3 κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου καθημερινά.

«Σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη στην εξερεύνηση φυσικού αερίου στο νότιο χείλος της λεκάνης Junggar, η οποία θα εγγυηθεί περαιτέρω την προμήθεια φυσικού αερίου της εταιρείας μας και θα συμβάλει στη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής», δήλωσε ο Huo Jin, γενικός διευθυντής της μονάδας PetroChina στη βορειοδυτική επαρχία Σινγιάνγκ.

Την περασμένη εβδομάδα, μια άλλη θυγατρική της PetroChina ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου φέτος, καθώς το Πεκίνο στοχεύει σε μεγαλύτερο μερίδιο της εγχώριας παραγωγής στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

Παραγωγή

Η Southwest Oil and Gasfield Company ανακοίνωσε ότι έχει παράγει περίπου 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την αρχή του έτους και ανέμενε ότι το ετήσιο σύνολο θα φθάσει τα 31,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Αυτό θα αντιπροσωπεύει το ένα έκτο της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου της Κίνας. Μέχρι το 2025, η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει αυτό σε 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, και καθώς η ζήτηση για καύσιμα αυξάνεται, το ίδιο ισχύει και για τις εισαγωγές. Το 2010, οι εισαγωγές αντιπροσώπευαν μόλις το 15% της προσφοράς φυσικού αερίου της Κίνας.

Μέχρι το 2018, το μερίδιο των εισαγωγών στην προμήθεια φυσικού αερίου της χώρας αυξήθηκε σχεδόν στο μισό – 45%- της συνολικής προσφοράς. Καθώς η κατανάλωση ξεπερνά κατά πολύ την εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου, η Κίνα επιδιώκει να αυξήσει τη δική της παραγωγή. Αυτό ώθησε το Πεκίνο να διπλασιάσει τις προσπάθειές του για επέκταση της εγχώριας παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών και των μη συμβατικών αποθεμάτων. Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, η Rystad Energy ανέφερε πρόσφατα, ότι η Κίνα θα γίνει η κορυφαία αγορά σεισμικής εξερεύνησης στην ξηρά τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ η εξερευνητική δραστηριότητα παραμένει συγκρατημένη σε άλλες περιοχές στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης