Ενέργεια

Πρωτιά της ΔΕΗ στην φόρτιση οχημάτων - Συμφωνία με την Blink Charging

Πρωτιά της ΔΕΗ στην φόρτιση οχημάτων - Συμφωνία με την Blink Charging
Οι σταθμοί φόρτισης θα παράγονται στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
 Πρώτη θα εισέλθει η ΔΕΗ στην αγορά της φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Λίγες ημέρες μετά την επενδυτική ημερίδα της ΔΕΗ, στις αρχές Δεκεμβρίου, η διοίκηση της υπέγραψε την πρώτη παραγγελία 45 σταθμών φόρτισης ( διπλής θύρας ), προκειμένου να τους αναπτύξει σ όλη την Ελλάδα.
Kαι όπως θα δούμε, οι σταθμοί είναι ελληνικής κατασκευής, προϊόν της συνεργασίας μιας Ελληνοαμερικανικής κοινοπραξίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bankingnews.gr, η ΔΕΗ υπέγραψε την συμφωνία με την Blink Charging Hellas, μια κοινοπραξία μεταξύ της εισηγμένης εταιρείας στο Νasdaq, της Blink Charging Co, και του ενεργειακού ομίλου Eunice Energy Group.
 Ο σταθμός Βlink IQ 250-EU product σχεδιασμένος απο την Blink παράγεται τοπικά σε τρείς φάσεις και είναι φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων διπλής θύρας.
Ο φορτιστής είναι διαθέσιμος στην ισχύ των 22 KW αλλά και των 43 kW.
Η πρώτη παραγγελία που δέχθηκε απο ΔΕΗ, η Blink Charging Hellas, είναι αξίας 224 χιλ. ευρώ ή 272 χιλ. δολαρίων και αφορά τους 45 σταθμούς οι οποίοι πρόκειται να παραδοθούν πριν απο το τέλος του χρόνου.  
H Βlink Charging Co στις ΗΠΑ είναι κυρίαρχη στην αγορά εξοπλισμού φόρτισης καθώς έχει αναπτύξει πάνω απο 23.000 σταθμούς φόρτισης και σήμερα διαθέτει κεφαλαιοποίηση 1,5 δις. δολάρια.

Διαβάστε το θέμα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης